Menu
500σάρικα μοίρασε το τμήμα εμπορίου στην Κουρούτα

500σάρικα μοίρασε το τμήμ…

Στα πλαίσια της αν...

Διακοπές ρεύματος σήμερα  και αύριο στην Ηλεία

Διακοπές ρεύματος σήμερα …

                    ...

Θυμήθηκαν να τους πληρώσουν!

Θυμήθηκαν να τους πληρώσο…

Εννέα ολόκληρους μ...

Τραύμα στο… νύχι; Καραμανδάνειο!

Τραύμα στο… νύχι; Καραμαν…

Δεν υπάρχει Ηλείος π...

Πανικός στην αγορά του Πύργου  για αποκωδικοποιητές και νέες τηλεοράσεις

Πανικός στην αγορά του Πύ…

Η Ηλεία μπήκε στην ψ...

Εορταστική μουσική εκδήλωση αύριο στο 1ο Λύκειο Πύργου

Εορταστική μουσική εκδήλω…

Αποχαιρετούν τη χρ...

Φέρνει μόνο δεινά

Φέρνει μόνο δεινά

Σε δεινή θέση έχουν ...

Έφη Σαλτάρη: Η συγκυβέρνηση αποδομεί το εναπομείναντα κοινωνικό κράτος

Έφη Σαλτάρη: Η συγκυβέρνη…

Η συγκυβέρνηση μειών...

Τουρνουά streetball στον Πύργο: «Να ζωντανέψουμε την πόλη μας…»

Τουρνουά streetball στον …

Αναβαθμίζεται το...

 Θηλιά τα δάνεια

Θηλιά τα δάνεια

Οι θεσμικοί εκπρόσωπ...

Δεν είχαν αφήσει δίκυκλο σε Βουπρασία και Αχαΐα

Δεν είχαν αφήσει δίκυκλο …

Συνελήφθησαν οκτώ άν...

Μεγάλος κίνδυνος το πεδίο βολής

Μεγάλος κίνδυνος το πεδίο…

Η ιστορία με τις βολ...

Ολυμπία: Οι σφαίρες έπεφταν βροχή

Ολυμπία: Οι σφαίρες έπεφτ…

Ληστεία σε κοσμηματο...

 Βαθμολογικό «σοκ» στα σχολεία:«Έμεινε» για Σεπτέμβρη το 25-30% των μαθητών της α’ Λυκείου στην Ηλεία

Βαθμολογικό «σοκ» στα σχ…

«Τσακίστηκαν» στ...

Ολυμπία: Καυστική δήλωση Δεββέ για την ληστεία

Ολυμπία: Καυστική δήλωση …

Για την ληστεία στην...

Γιάννης Γιαννόπουλος: «Κυβερνητική επιλογή «εφιάλτης» για χιλιάδες μαθητές»

Γιάννης Γιαννόπουλος: «Κυ…

«Με τον πιο οδυνηρό ...

Prev Next
A+ A A-

Πέντε οι «μνηστήρες» για τον δήμο Ήλιδας…

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Έντονες οι διεργασίες στα «στρατόπεδα» των δημοτικών παρατάξεων – Επαφές για κλείσιμο υποψηφίων – Ανακοινώνει και ο Λυμπέρης

Στον αριθμό 5, «κλείδωσαν» οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ήλιδας, μετά και την προ ημερών δήλωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Σάκη Κότσιφα ότι στηρίζει την δημοτική και την περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, κινούμενος σε αντιμνημονιακό πνεύμα, πλαίσιο που υποστήριζε και κατά την θητεία του στα δημοτικά πράγματα, παρά τις φιλελεύθερες θέσεις  του  και την στήριξη της ΝΔ κατά το παρελθόν.

 

Έτσι λοιπόν, μετά από αυτή την ανακοίνωση μη καθόδου στην εκλογική «μάχη», υποψήφιοι για την δημαρχία Ήλιδας, είναι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών και πρώην συνεργάτης του κ. Λυμπέρη ως αντιδήμαρχος Αμαλιάδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος, Κολόσακας, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ δικηγόρος Αναστάσης Σμέρος και ο επικοινωνιολόγος Νίκος Διαμαντόπουλος.

Σκληρή η «μάχη» του παρασκηνίου…

Όσο και εάν οι υποψήφιοι, και κυρίως οι Λυμπέρης και Χριστοδουλόπουλος, δεν θα μπορούσαν να το παραδεχτούν, η «μάχη» του παρασκηνίου για το κλείσιμο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων,  «καλά κρατεί» και μάλιστα όσο περνούν οι μέρες, το κλίμα δυναμιτίζεται.

Ήδη, ο κ. Χριστοδουλόπουλος έχει κάνει δυνατή είσοδο στην παρουσίαση υποψηφιοτήτων, παρουσιάζοντας κυρίως νέα πρόσωπα ως προς την ενασχόληση τους με τα δημοτικά, ενώ έχει στο πλευρό του και ανθρώπους οι οποίοι έχουν διαδραματίσει επί χρόνια σημαντικό  ρόλο στον δήμο και όχι μόνο, κάτι που θα διαφανεί, σύμφωνα με έγκυρες  πληροφορίες, και με ενεργή συμμετοχή «νεότερων γενιών» στο ψηφοδέλτιο του. Παράλληλα, έχει καταφερθεί και με τοποθετήσεις του στον τοπικό Τύπο ενάντια του δημάρχου Ήλιδας, κατηγορώντας τον ότι καπηλεύεται έργα και ενέργειες, στα οποία έχει συμβολή και ο ίδιος. Πάντως, ο κ. Χριστοδουλόπουλος έχει ήδη δύο πρώην συνεργάτες του κ. Λυμπέρη, τον μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μαυρίκο και τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Νικολόπουλο.

«Σιγή ιχθύος» τηρεί ακόμη ο κ. Λυμπέρης, ο οποίος ωστόσο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση όλα αυτά τα χρόνια, ακολουθεί αυτή την τακτική. Ο ίδιος τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προβεί στην παρουσίαση των υποψηφίων του, μέσα στους οποίους, συγκαταλέγεται και η περιφερειακή σύμβουλος και επί χρόνια συνεργάτης του και αντιδήμαρχος Αμαλιάδας Νίκη Κοκκαλιάρη. Χθες το μεσημέρι, αν και τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί, έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση στο ΤΕΙ Αμαλιάδας.

Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, πάντως,  αποτελεί ένα δυνατό «χαρτί» για την παράταξη Λυμπέρη, με δεδομένο ότι η κα Κοκκαλιάρη αποτελούσε ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης επί της δημαρχίας Αμαλιάδας και είχε ασχοληθεί με σημαντικά έργα, όπως π.χ. το σχέδιο πόλης. Διαθέτει δε, σημαντική εμπειρία, αφού έχει διατελέσει επί σειρά ετών αντιδήμαρχος έργων, αλλά και πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας.

Μια πολύ μεγαλύτερη… έκπληξη,  που και δεν επιβεβαιώνεται, και δεν μπορεί κανείς να προκαθορίσει την  έκβασή της,  είναι η πιθανή  υποψηφιότητα με Λυμπέρη του πρώην αντινομάρχη Ηλείας Ευγένιου Μπαλκάμου, οι οποίοι έχουν έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση κατά το παρελθόν, με τον τελευταίο να έχει εκδηλώσει και ενδιαφέρον για την διεκδίκηση του δημαρχιακού «θώκου» στις προηγούμενες εκλογές.

Παλιές συνταγές… για νέα πρόσωπα

Ο δήμαρχος Ήλιδας έχει ως «αιχμή του δόρατος» τους Βασίλη Ζαχαρόπουλο, Δημήτρη Παναγιωτάρα και Βαγγέλη Χριστοφόρου, οι οποίοι είναι και οι πιο στενοί συνεργάτες του κατά την τρέχουσα τετραετία, ωστόσο ήδη έχει προβεί σε σημαντικές κινήσεις για την ανανέωση της παράταξης με νέα πρόσωπα και κυρίως με νέους ανθρώπους.

Όπως ο κ. Χριστοδουλόπουλος, που ήδη έχει ανακοινώσει τον Παναγιώτη Παναγιωτάρα, και ο κ. Λυμπέρης αναμένεται να έχει υποψήφιο από την παράταξη Κότσιφα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ακούγεται το όνομα του Γιάννη Χριστόπουλου, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται επίσημα.

Πέρα από τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα που αναζητούν και οι δύο υποψήφιοι και «κλείνουν» τις μέρες αυτές, είναι αδιαμφισβήτητο ότι αρκετοί υποψήφιοι, αλλά κυρίως οι ψηφοφόροι θα προέρχονται από την ίδια «δεξαμενή», αφού υπήρξαν -  μέχρι να έρθει η ρήξη - στενοί συνεργάτες, με τον κ. Χριστοδουλόπουλο να είναι και αναπληρωτής δημάρχου Αμαλιάδας.

Υπό.. κατάρτιση αριστεροί και ανεξάρτητοι

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο κ. Κολόσακας έχει καταρτίσει το μεγαλύτερο μέρος του συνδυασμού του και δεν υπάρχει κανένας «πονοκέφαλος», αφού στους υποψηφίους των παρατάξεων που στηρίζει το ΚΚΕ, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.

Όσον αφορά στην παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής κ. Σμέρος με τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Ήλιδας, καταρτίζουν το ψηφοδέλτιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, με δεδομένο ότι τα μεγάλα ποσοστά που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές, προήλθαν, ως επί το πλείστον,  από ψήφους διαμαρτυρίας με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και άρα όχι από συνειδητοποιημένους αριστερούς, που να επιθυμούν, αλλά και να καλύπτουν εκείνες τις προϋποθέσεις να μπορούν να είναι  υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο υποψήφιος κ. Διαμαντόπουλος αποτελεί μια ανεξάρτητη  πρόταση, που στηρίζεται στον μεγαλύτερο βαθμό σε υποψηφίους ηλικίας 20 – 35 ετών, εκφράζοντας μια εναλλακτική θέση για τα δημοτικά πράγματα, στηριζόμενη σε νέα ήθη. Ήδη, έχει ανακοινώσει έναν μεγάλο αριθμό υποψηφίων και συνεχίζει την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα