Menu
Διαβάστε σήμερα μαζί με την «Πρωινή»

Διαβάστε σήμερα μαζί με τ…

Πράσινο σπίτι και ...

Τέσσερις Περιφέρειες προτείνει το ΓΕΩΤΕΕ για τη Νέα ΚΑΠ

Τέσσερις Περιφέρειες προτ…

Έμφαση στη γη υψηλής...

Στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς καθήκοντα

Στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς καθήκον…

Το παρών έδωσαν χθ...

Ξεκίνησε το πρόγραμμα κάλυψης θέσεων παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς μέσω του ΕΣΠΑ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα κάλ…

Εκδόθηκε από την Ελλ...

Τι θα γίνει αν ο Τσίπρας μαζέψει τις 120 υπογραφές για δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

Τι θα γίνει αν ο Τσίπρας …

Την άμεση σύγκληση τ...

3ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια μαγική, αποχαιρετιστήρια γιορτή!

3ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια μ…

  Όλα όσα έζησαν, τ...

Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας, Μουζουράκης στο Κατάκολο

Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας,…

Την Παρασκευή η με...

Εγκρίθηκε οριακά στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Εγκρίθηκε οριακά στη Βουλ…

  Με 52 ψήφους υπ...

Στον Πύργο ο Καραγκούνης

Στον Πύργο ο Καραγκούνης

  Λίγες μέρες μετά ...

Σύνταξη στα 62 για τους αγρότες ζητούν Τζαβάρας, Μαρίνος  και Κοντογιάννης

Σύνταξη στα 62 για τους α…

Την μείωση του ορί...

Δ.Σ Πύργου: Ομόφωνα κατά της αξιολόγησης των υπαλλήλων του δήμου με τον επιμερισμό ποσοστών

Δ.Σ Πύργου: Ομόφωνα κατά …

Συνεδρίασε χθες βρ...

Αλέξης Μητρόπουλος: «Σε σύντομο χρόνο η  προσφυγή στις κάλπες»

Αλέξης Μητρόπουλος: «Σε σ…

  Τι είπε για τις π...

Στίβος-Κόροιβος Αμαλιάδας: Στο πρώτο σκαλί και πάλι η Μαρκοπούλου

Στίβος-Κόροιβος Αμαλιάδας…

  Για ένα ακόμα Σαβ...

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας: Μια πλούσια σε δράσεις χρονιά!

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργο…

Μια πλούσια σε δρά...

Κόροιβος Αμαλιάδας: Συνεχίζουν εκτός απροόπτου Καρύδας και Νοέας

Κόροιβος Αμαλιάδας: Συνεχ…

  Η νέα σεζόν θα βρ...

Σε καλό «δρόμο» η Μονάδα Θεραπευτικής Αποκατάστασης στην Ηλεία…

Σε καλό «δρόμο» η Μονάδα …

Δυναμική χαρακτήρι...

Prev Next
A+ A A-

Το νέο γεννιέται στο Δήμο Πύργου

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Ψηφοδέλτια ελπίδας για το ποιοτικό άλμα που έχει ανάγκη ο τόπος

 

Χαμένοι στη … «μετάφραση» οι δημότες του Πύργου αναζητούν καθημερινά την πληροφορία εκείνη που θα τους επιβεβαιώσει ότι  υπάρχει λύση !

Ότι η πόλη τους και τα χωριά δεν είναι καταδικασμένα εξ ορισμού στην απραξία,  την απομόνωση, την μιζέρια. Ότι υπάρχει ανάμεσά μας , εκείνο το ανθρώπινο δυναμικό που έχει την ικανότητα  και την διάθεση να ανατρέψει τα έως σήμερα ισχύοντα και να παλέψει για την εφαρμογή εκείνων των πολιτικών που θα δώσουν στην αυτοδιοίκηση τον αέρα  που έχει ανάγκη για να αντιστρέψει την σημερινή θλιβερή εικόνα.

Οι πολίτες αναζητούν  το αυτοδιοικητικό σχήμα που θα τους εμπνεύσει, θα τους ενεργοποιήσει σε μια συμμετοχική δράση για να αλλάξουν τα πράγματα στην κατεύθυνση που έχουν ανάγκη.

Πιο έμπειροι πια, πιο ώριμοι και απαιτητικοί γνωρίζουν ότι καμιά ελπίδα δεν έχουν με την επαναχρησιμοποίηση  παλιών συνταγών που απέτυχαν παταγωδώς, παρότι και την  στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας είχαν και χρόνος άφθονος  τους προσφέρθηκε. 

Αναζητούν εκείνα τα αυτοδιοικητικά σχήματα που δεν θα επιβληθούν άνωθεν, καθώς διαψεύστηκαν οικτρά, εμπιστευόμενοι πολλάκις στο παρελθόν, αυτόκλητους ή ετερόφωτους  «σωτήρες» του δήμου.

Η έξοδος από το τέλμα, το έχουν αντιληφθεί πλέον οι πολίτες, απαιτεί άλμα ποιοτικό ( όχι μικρά, δειλά   βήματα ) και ταυτόχρονα ενεργό συμμετοχή, δράση, συνεχή πίεση, ρεαλιστικές προτάσεις, οραματικές πρωτοβουλίες , διαρκή έλεγχο από μέρους των πολιτών. Μόνον έτσι μπορεί να υπάρξει ξανά ελπίδα σε αυτό τον τόπο.

Ποια θα είναι αυτά τα ψηφοδέλτια της ελπίδας ; Ποια τα χαρακτηριστικά τους;

Πάντως όχι τα ίδια, που έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν- με διπλές θητείες μάλιστα-  και αντί να καταστήσουν την πρωτεύουσα του νομού μια πόλη –πρότυπο, όπως υπόσχονταν προεκλογικά, την άφησαν να φυτοζωεί, άφησαν το χρόνο να κυλά νωχελικά χωρίς να διεκδικήσουν έργα και προγράμματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν την όψη της  και την κοινωνικοοικονομική  άνοδο των κατοίκων της , την  βούλιαξαν στο σκοτάδι, επέτρεψαν την αποψίλωσή της από υπηρεσίες και ιδρύματα, μετέτρεψαν τις υπηρεσίες της σε απλούς εισπρακτικούς μηχανισμούς. Διοίκησαν  «αφ’  υψηλού»,  μακριά από τους πολίτες και εν αγνοία των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, προβλήματα που οξύνθηκαν στον μέγιστο βαθμό τα χρόνια του μνημονίου. Στάθηκαν δίπλα στις κυβερνητικές επιλογές και όχι απέναντι,  υπερασπιζόμενοι, ως όφειλαν, τα συμφέροντα των πολιτών που τους εξέλεξαν. 

Γι αυτό και οι δημότες του Πύργου, γυρίζουν τις πλάτες στις  υποψηφιότητες  αυτών που έχουν ήδη καταδικαστεί στη λαϊκή συνείδηση  ως καταχραστές  ονείρων, ως απόντες από τα ουσιαστικά προβλήματα της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουν. 

Αναζητούν το νέο ! Διεκδικούν η ψήφο τους να πιάσει τόπο.  

Περίπου εκατό μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές το τοπίο στον δήμο του Πύργου τείνει να «ξεκαθαρίσει».

 

Με τη Δώρα Καλάκου,  επικεφαλής

 

Το αυτοδιοικητικό σχήμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, των κινημάτων και των δημοκρατικών πολιτών, που η δημιουργία του στηρίζεται σε διεργασίες από τη βάση, είναι έτοιμο αυτή τη φορά να αναδείξει  στη θέση του επικεφαλής για το δήμο του Πύργου, μια νέα γυναίκα και επιστήμονα, τη δικηγόρο Δώρα Καλάκου.

   Πρόσωπο που πιθανά δεν έχει την απαιτούμενη  αναγνωρισιμότητα καθώς δεν έχει συμμετάσχει  στο παρελθόν σε αυτοδιοικητικές ή πολιτικές διαδικασίες.  

Διαθέτει όμως  το «ατού» του νέου,  δραστήριου ανθρώπου, που με συγκρότηση, θάρρος και επιστημονική  επάρκεια, στάθηκε δίπλα σε αγωνιζόμενα τμήματα των δημοτών του Πύργου, εκπροσωπώντας τα ανιδιοτελώς. Ήταν παρούσα στους αγώνες του κινήματος « Δεν πληρώνω» όταν έδιναν τη μάχη ενάντια στο αντισυνταγματικό χαράτσι της ΔΕΗ, όπως και στους αγώνες ενάντια στην εγκατάσταση χωματερής στον Αλφειό.

Με ήθος, αξιοπρεπή στάση, χωρίς λαϊκισμούς και πολιτικές «κορώνες», πρόσφερε σταθερά και αποτελεσματικά.

Είναι σίγουρο, ότι πλαισιωμένη από  άτομα άφθαρτα, δυναμικά κατηρτισμένα, νέα ηλικιακά, αλλά και με μεγαλύτερους,  που διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία σε ό,τι αφορά το αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι, μπορεί να στηριχθεί και να διεκδικήσει με αξιώσεις το «τιμόνι» του δήμου Πύργου.  Ωστόσο εδώ, δεν αποκλείεται δεδομένης της δυναμικής που έχει αναπτυχθεί για αλλαγή στο δήμο του Πύργου και  η πρόταση προσώπου που θα τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης και αποδοχής

 

Η κίνηση του Γιάννη Αργυρόπουλου

 

Νέος,  επίσης  ηλικιακά, αλλά με περίσσεια εμπειρία, λόγω της ενασχόλησής του με την πολιτική, αλλά και με προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης στο Δήμο του Πύργου, ο νυν αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Αργυρόπουλος, προετοιμάζεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Δημάρχου στον Πύργο .  Τις προθέσεις του δεν τις είχε κρύψει ποτέ, αλλά τώρα εμφανίζεται έτοιμος να διαχωρίσει τη θέση του από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στην οποία ανήκει και να τραβήξει άλλον δρόμο.

Ο κ. Αργυρόπουλος είναι πρόσωπο  οικείο, με  κατασταλαγμένη άποψη για τα τεκταινόμενα στο χώρο της αυτοδιοίκησης, διαθέτει κρίση, προσέγγιση ρεαλιστική απέναντι στα προβλήματα,  έχει το πλεονέκτημα της προσβασιμότητας  και των  καλών  σχέσεων  με την τοπική κοινωνία.   Σε αυτή την πρωτοβουλία, είναι βέβαιο ότι θα έχει τη στήριξη  ( και εξασφαλισμένη συμμετοχή) και από άλλους παλιούς του συνοδοιπόρους που διαθέτουν περγαμηνές μακρόχρονης  προσφοράς στα κοινά.   

 

Τα ψηφοδέλτια «Λαϊκής Συσπείρωση» και «ΑΝΤΑΡΣΙΑ»  

 

Δεδομένα και «κλειδωμένα» είναι επίσης τα ψηφοδέλτια για το δήμο του Πύργου, τόσο της παράταξης  «Λαϊκή Συσπείρωση» που θα υποστηριχθεί από το ΚΚΕ με τον Χρήστο Γιάνναρο επικεφαλής, ψηφοδέλτιο που έχει αποδειχθεί πως διατηρεί σταθερά αυξανόμενες δυνάμεις καθώς οι δημότες που τοποθετούνται στο χώρο αναγνωρίζουν την στάση του ως αντιπολιτευόμενη δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο του Πύργου αλλά και τη συμμετοχή του στους λαϊκούς αγώνες που αναπτύχτηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ομοίως και το ψηφοδέλτιο της « ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο Δήμο Πύργου» με επικεφαλής  τον Γιάννη Σεφερλή  και τη συμμετοχή γυναικών αλλά και πολλών νέων αγωνιστών, έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του και είναι έτοιμο να διεκδικήσει την ψήφο  δημοτών,  πολύ πάνω  από τις δυνάμεις της ονομαζόμενης «εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς», διαθέτοντας μια καλή «μαγιά» στον Πύργο αλλά και αναγνώριση από τους πολίτες, της μαχητικής στάσης των μελών του συνδυασμού υπέρ των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων.

Τέλος, οριστικό τέλος, δόθηκε και στα σενάρια αλλά και στις κινήσεις που είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται για πιθανή υποψηφιότητα  τόσο του  πρόεδρου του ΕΒΕ Κ. Νικολούτσου, όσο και του πρώην βουλευτή  Τάκη Αντωνακόπουλου.

 

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα