Menu
Τραγωδία σε παραλία της Αιτωλοακαρνανίας

Τραγωδία σε παραλία της Α…

Τραγωδία στην παρα...

Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία των Πανελλαδικών

Ανακοινώθηκαν τα στατιστι…

Στη δημοσιότητα δό...

Τέλος στην αγωνία και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Τέλος στην αγωνία και για…

Αναρτήθηκαν χθες ο...

Τζαβάρας-Κουτσούκος: Πρωτοβουλία για λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών

Τζαβάρας-Κουτσούκος: Πρωτ…

Νομοθετική ρύθμιση...

ΥΠΠΟ: Θα καλυφθούν τα έξοδα για την Άννα Συνοδινού

ΥΠΠΟ: Θα καλυφθούν τα έξο…

«Οτιδήποτε χρειασθεί...

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις…

Από τις 14 Ιουλίου...

Πολλές οι πρωτιές στην Ηλεία: Πέτυχαν το στόχο τους!

Πολλές οι πρωτιές στην Ηλ…

Ρεπορτάζ: Κική Κολ...

«Εικονικό» παρελθόν

«Εικονικό» παρελθόν

Αναφερόμαστε τόσο ...

Και κάτι καλό…

Και κάτι καλό…

  Ενώ το γενικό κλί...

Αφόρητη η κατάσταση στα φανάρια

Αφόρητη η κατάσταση στα φ…

Τα παιδιά των φανα...

Κοροϊδεύουν τους ανασφάλιστους

Κοροϊδεύουν τους ανασφάλι…

Από την τσέπη τους θ...

Αυτή είναι η Χαριτίνη!

Αυτή είναι η Χαριτίνη!

Η Χαριτίνη Χριστοπ...

Γυμνάσιο- Λύκειο Νέας Φιγαλείας: Γιόρτασαν το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς

Γυμνάσιο- Λύκειο Νέας Φιγ…

Με μια εντυπωσιακή ...

Χρώματα της Ήλιδας : Τον Αύγουστο στο προαύλιο  του Παλιού Μουσείου Ολυμπίας

Χρώματα της Ήλιδας : Τον …

Συνεχίζει τις μουσ...

Το ραντεβού με τον Βρούτση

Το ραντεβού με τον Βρούτσ…

 Στις αρχές της επόμ...

Διακοπές στην Ελλάδα ο Κριστιάνο

Διακοπές στην Ελλάδα ο Κρ…

  Πρόωρα αποχαιρέτι...

Prev Next
A+ A A-

Συνωστισμός υποψηφίων στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

 

 

 

Αρχές Φεβρουαρίου ξεκαθαρίζει το τοπίο για την κούρσα των δημοτικών εκλογών

Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω της παγκόσμιας εμβέλειας του, της τεράστιας Πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει, του αρχαιολογικού του πλούτου και της φήμης του, αποτελεί έναν  δήμο- σύμβολο. Η Ολυμπία αναμφισβήτητα είναι μια παγκόσμια πόλη γνωστή σε όλη την Οικουμένη, γι αυτό και κεντρίζει το ενδιαφέρον πολλών «μνηστήρων» που φλερτάρουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον δημαρχιακό θώκο. Βεβαίως για όλους τους παραπάνω λόγους, ο δήμαρχος της Ολυμπίας θα πρέπει να προσδίδει ο ίδιος με την προσωπικότητα και την ικανότητά του ένα κύρος στο δήμο και όχι να «δανείζεται» το κύρος του δήμου, για να λάμψει ως ετερόφωτος τιμονιέρης της παγκόσμιας πόλης της Ηλείας.

Ωστόσο, το ίδιο το διακύβευμα της Ολυμπίας, είναι μάλλον εκείνο που προτρέπει τους πολλούς αριθμητικά υποψηφίους να θέλουν πάση θυσία να ανέλθουν στον δημαρχιακό θώκο. Και αφού βεβαιώσαμε το μεγάλο ενδιαφέρον, ερχόμαστε στο ίδιο το εκλογικό τοπίο, που ακόμα παραμένει θολό, γιατί οι παρασκηνιακές διαδικασίες είναι πυρετώδεις, γιατί αρκετά άτομα που προέρχονται από την ίδια πολιτική δεξαμενή διαγκωνίζονται για το ποιος θα επικρατήσει και θα πάρει την πρωτοκαθεδρία και στο τέλος, δύο τινά θα συμβούν.  Ή θα έχουμε αναμενόμενες υποψηφιότητες όπου τα πρόσωπα δεν θα διαφέρουν και πολύ από τις δύο τουλάχιστον προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ή θα έχουμε την έκπληξη! Κανείς ακόμα δεν μπορεί να προδιαγράψει τι θα συμβεί και ποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα φτάσουν στο σημείο εκκίνησης για να πάρουν μέρος στην κούρσα. Το σίγουρο είναι ότι άπαντες – πέραν των στενών κομματικά στελεχών- διατρανώνουν ότι θα κατέβουν με την σημαία του ανεξάρτητου, γιατί τα χρίσματα και οι πολιτικές στηρίξεις δεν είναι πλέον το επιδιωκόμενο από κανέναν στην εποχή του μνημονίου.

 

Μεγάλο ζητούμενο η ενωτική κίνηση

 

Αυτή τη στιγμή, ο χώρος που έχει το μεγαλύτερο «συνωστισμό» ενδιαφέροντος, είναι εκείνος που έχει πρόσωπα με  ΠΑΣΟΚογενή θα λέγαμε καταγωγή  Ο στόχος εδώ, αλλά και το πιο δύσκολο κομμάτι, είναι να υπάρξει μια υποψηφιότητα ενωτική, πράγμα όμως που προσκρούει στις  αντιπαραθέσεις αλλά και θεμιτές προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός και μάλλον δύσκολα θα επιτευχθεί, αλλά στην πολιτική τίποτα δεν αποκλείεται.

Ο νυν δήμαρχος κ, Θύμιος Κοτζιάς αν και επισήμως δεν έχει ανακοινώσει εκ νέου την υποψηφιότητά του, όχι μόνο δεν έχει απεμπολήσει το δικαίωμά του να έχει ακόμα μια θητεία, αλλά φαίνεται έτοιμος να είναι ξανά υποψήφιος και γιατί το επιθυμεί ο ίδιος και γιατί  πιέζεται και από στενούς του συνεργάτες που δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και δικηγόρος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, δηλώνει και εκείνος την έντονη επιθυμία του να είναι υποψήφιος και μάλιστα εοτιμάζει ήδη τον δικό του μηχανισμό στήριξης και κάνει συναντήσεις και συνεργασίες για την κατάρτιση του συνδυασμού του και σύντομα θα προχωρήσει καθώς λέγεται και στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Απ’ την άλλη, ο νυν αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Καφύρας, δηλώνει μεν  ενεργός πολιτικά αλλά εμφανίζεται και αναποφάσιστος  για το αν στοχεύει  στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ή στην Περιφέρεια. Όσον αφορά το δήμο Ολυμπίας, λέγεται ότι θα αποφασίσει να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος, μόνο σε περίπτωση που υπάρξει ενωτική κίνηση, διότι δεν έχει στόχο να αποτρέψει ή να διεμβολίσει άλλη υποψηφιότητα από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Όσον αφορά την Περιφέρεια, δεν έχει κλείσει οριστικά την πόρτα, καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, θέλουν να έχει δεχθεί ο κ. Καφύρας πιέσεις για να κατέλθει ως υποψήφιος και από… άλλα πολιτικά περιφερειακά σχήματα πλην εκείνου στο οποίο ανήκει!

 

Η «γαλάζια» δεξαμενή

Από την πλευρά τω υποψηφίων που έχουν «γαλάζια» καταγωγή, επισήμως έχει δηλώσει υποψηφιότητα μόνο ο Παναγιώτης Σκαρτσιάρης που γι αυτόν τον λόγο παραιτήθηκε νωρίς και από δημοτικός σύμβουλος Πύργου και κινείται προς την κατεύθυνση της κατάρτισης ψηφοδελτίου. Ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Αηδόνης, μπορεί να μην έχει επίσημα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, όμως θεωρείται σίγουρος ότι θα διεκδικήσει για μια ακόμα φορά τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας και εδώ και πολύ καιρό εργάζεται αθόρυβα προς αυτήν την κατεύθυνση, δημιουργίας των πυρήνων στήριξής του σε όλο το δήμο και της σταδιακής κατάρτισης του ψηφοδελτίου του. Ο Πανάγος Παντελάκος δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ως επικεφαλής σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση και το πιθανότερο είναι να συνεργαστεί με κάποιον από τους υποψηφίους που θα πάρουν μέρος στην τελική κούρσα.

Τα ονόματα που παίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει ήδη δημιουργηθεί μια τοπική δημοτική παράταξη- κίνηση- που λειτουργεί ως πρωτογενής πυρήνας και διευρύνεται και μάλιστα την επόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί μια τοπική συνέλευση στο δήμο Ολυμπίας, όπου έχει γίνει ανοιχτή πρόσκληση όχι μόνο σε μέλη αλλά και φίλους του Κινήματος και από κει μπορεί να προκύψουν πλέον και ονόματα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή τα πρόσωπα που παίζουν ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ του δήμου Ολυμπίας, είναι η Βίκυ Βασιλοπούλου, ο Νίκος Παπαβασιλείου, η Αλεξία Λιάγκουρα και ο Τάσος Μυλωνόπουλος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει και μια σειρά επαφών και συζητήσεων με τον Παναγιώτη Φλέσσα. Τέλος, υπάρχει και ένα μικρό ανοιχτό ενδεχόμενο συνεργασίας με τον νυν πρόεδρο του Δ.Σ Ολυμπίας Θόδωρο Παπαηλιού, ο οποίος όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο και δεν έχει διαχωρίσει τη θέση του από την παράταξη Κοτζιά.

Τέλος, όσον αφορά το ΚΚΕ, εκπλήξεις δεν φαίνεται να υπάρχουν, καθώς υποψήφιος πιθανότατα θα είναι ξανά ο νυν επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  Σωτήρης Αναστασόπουλος.

    

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

 

 

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα