Menu
Διαφήμιση για τον τουρισμό της Ηλείας η Γαλάζια Σημαία στο Grecotel Κυλλήνης

Διαφήμιση για τον τουρισμ…

Ενίσχυση της τουρι...

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Πύλο

Μαίνεται η πυρκαγιά στην …

Σε εξέλιξη βρίσκετ...

Δήμος Ήλιδας: Βεβαιώσεις και δωρεάν θερινά προγράμματα από Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Δήμος Ήλιδας: Βεβαιώσεις …

Το Κέντρο Δια Βίου...

Κι εγένετο η Καλαθοσφαριστική Ακαδημία Πύργου «Τιτάνες»

Κι εγένετο η Καλαθοσφαρισ…

Ένα νέο σωματείο «...

 Καφεδάκι εν αναμονή της απόφασης

Καφεδάκι εν αναμονή της …

Η… ανάπαυλα του πολε...

Στις Περιφέρειες το αγροτικό ΕΣΠΑ

Στις Περιφέρειες το αγροτ…

Καταθέτουν προτάσε...

"Έδεσε" στο λιμάνι ο Ανδρέας Σάμαρης

"Έδεσε" στο λιμ…

Το ελληνικό του μέ...

 Και πεθαίνουμε και δεν γεννάμε !

Και πεθαίνουμε και δεν γ…

Ο πληθυσμός της Ελλά...

Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα για να διαπράττει μεγάλες ατιμίες

Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα…

Του Νίκου Μπουγιόπ...

Πανελλαδικές: «Πάτωσαν» οι υποψήφιοι στα ειδικά μαθήματα

Πανελλαδικές: «Πάτωσαν» ο…

Ανασχετικά στην άνοδ...

Η ευθύνη … της αριστεράς

Η ευθύνη … της αριστεράς

Του Βαγγέλη Πάλλα ...

Αθωώς ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος που είχε κατηγορηθεί από μέλη της ΕΔΗ

Αθωώς ο Χρήστος Κωνσταντό…

 Όποιος ελεύθερα σ...

Πρόσβαση ανασφάλιστων σε ΠΕΔΥ και Νοσοκομεία της Ηλείας

Πρόσβαση ανασφάλιστων σε …

«Πράσινο φως» από ...

Με απουσία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ άρχισε η συζήτηση για το δημοψήφισμα

Με απουσία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κα…

Το Α΄Θερινό Τμήμα ...

ΑΕ Πηνείας: Ξανά πρόεδρος ο Γαλάνης

ΑΕ Πηνείας: Ξανά πρόεδρος…

  Στοχεύοντας σε μι...

Μαρίνος : Να διορθωθούν οι φορολογικές αδικίες σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών

Μαρίνος : Να διορθωθούν ο…

Ερώτηση κατατέθηκε...

Prev Next
A+ A A-

Ένταση και χθες στην Χάλκοβα για τα σκουπίδια

Κάτοικοι της περιοχής παρεμπόδισαν συνεργεία του δήμου Πύργου στην διαμόρφωση του χώρου

 

Κλίμα έντασης επικράτησε στην περιοχή της Χάλκοβας και χθες το πρωί, όταν στον ιδιόκτητο χώρο του δήμου Πύργου όπου η δημοτική αρχή προορίζει για την εναπόθεση των σκουπιδιών μετά την περάτωση της συμφωνίας με τον ΧΥΤΑ Φυλής, εμφανίστηκαν εργάτες του δήμου για να διαμορφώσουν το οικόπεδο.  Κάτοικοι της περιοχής, παρεμπόδισαν τις εργασίες, όπως ακριβώς και την προηγούμενη μέρα και έτσι οι εργάτες έφυγαν άπρακτοι.  

 

 Το ίδιο συνέβη και την Πέμπτη το πρωί, όταν   πήγε στην περιοχή  οδηγός  τσάπας  και άρχισε  να εκριζώνει κάποια ελαιόδεντρα που βρίσκονταν μέσα στο συγκεκριμένο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στο δήμο  Πύργου, προκειμένου να τον διαμορφώσει  κατάλληλα  για να «υποδεχθεί» σκουπίδια . Μάλιστα, οι εντάσεις την πρώτη μέρα ήταν μεγαλύτερες, καθώς οι  κάτοικοι της γύρω περιοχής άρχισαν να ζητούν εξηγήσεις από τον οδηγό του μηχανήματος  για το ποιος του έδωσε εντολή και αν έχει άδεια.  Κλήθηκε η αστυνομία , ενώ επί τόπου βρέθηκαν και υπάλληλοι του δασαρχείου. Οι εργασίες έτσι, την πρώτη ημέρα διεκόπησαν και το ίδιο σκηνικό επανελήφθη και χθες.

 Η δημοτική αρχή  του Πύργου παρουσίασε τα νόμιμα παραστατικά, αλλά και την νέα απόφαση παράτασης της έκτακτης ανάγκης , η οποία δόθηκε με ισχύ  ως τις 15 Ιουνίου ,  από τον Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και υπεγράφη από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Χαράλαμπο Καφύρα, αλλά οι κάτοικοι φάνηκαν ανυποχώρητοι . Να σημειώσουμε ωστόσο, ότι η  δημοτική αρχή έχει ενημερώσει  τον Εισαγγελέα Πύργου και τον Αστυνομικό Δ/ντή Ηλείας, για την πρόθεσή της να χρησιμοποιήσει το ιδιόκτητο οικόπεδο της Χάλκοβας για την εναπόθεση και ταφή των απορριμμάτων και για να ζητήσει – εφόσον χρειαστεί – την συνδρομή τους.  Πάντως και η δημοτική αρχή δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα, όμως όπως επισημαίνουν δημοτικοί κύκλοι, την Δευτέρα θα επιχειρηθεί ξανά προσπάθεια για την διαμόρφωση του χώρου, γιατί απαιτούνται τουλάχιστον 3-4 μέρες εργασιών πριν ξεκινήσει η εναπόθεση των σκουπιδιών.

 Όλα λοιπόν δείχνουν πως οδηγούμαστε σε ένα νέο αδιέξοδο. Η  «λύση» που επιλέχθηκε από τη δημοτική αρχή του Πύργου , πέραν των αντιδράσεων που συναντά είναι προφανώς  βραχυπρόθεσμη και δεν δίνει απάντηση στο πρόβλημα. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά τα μέσα του Ιουνίου, οπότε λήγει η ισχύς  της άδειας που έχει λάβει για την ταφή των απορριμμάτων ο Δήμος Πύργου και έως ότου κατασκευαστεί και λειτουργήσει το εργοστάσιο επεξεργασίας , που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα για όλους τους δήμους του νομού. Χθες το απόγευμα, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου που τελικώς δεν έγινε λόγω μη απαρτίας, αναμενόταν από τους δημοτικούς συμβούλους ενημέρωση του δημάρχου για το θέμα αυτό, ωστόσο η αναβολή της συνεδρίασης οδήγησε και σε αναβολή τοποθέτησης του κ. Παρασκευόπουλου. Έτσι λοιπόν, αναμένονται εξελίξεις την Δευτέρα που θα επιχειρηθεί εκ νέου απόπειρα διαμόρφωσης του χώρου.    

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στην Χάλκοβα

Αντιπροσωπείες από την «Ανοιχτή Συμπολιτεία», με την υποψήφια Δήμαρχο Πύργου Δώρα Καλάκου και από την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Μπαξεβανάκη, θα συναντηθούν, σήμερα στις 10 το πρωί στη «Χάλκοβα» με κατοίκους της περιοχής. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους «αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η εγκληματική τακτική που ακολουθούν οι Δημοτικές αρχές για τη διαχείριση των απορριμμάτων και η καταστροφική επιλογή του εργοστασίου».

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα