Menu
Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες…

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλ…

Μην προτρεχέτω η γ...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΑΚΑΚΑΛΥΨΕ ΝΕΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΑΚΑΚΑΛΥΨΕ ΝΕ…

Το ναζιστικό κόμμα τ...

Συνελήφθη 40χρονη στην Αμαλιάδα, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη 40χρονη στην Αμ…

Εκκρεμούσαν σε βάρ...

Νεκρός 90χρονος σε τροχαίο στην Αμαλιάδα

Νεκρός 90χρονος σε τροχαί…

Στο νοσοκομείο Αμα...

«Ήρθαμε κοντά, όσα σύνορα και αν μας χωρίζουν!»

«Ήρθαμε κοντά, όσα σύνορα…

Σκέψεις και συναισ...

Τα σκουπίδια έκρυψαν την πλατεία!

Τα σκουπίδια έκρυψαν την …

Κρύφτηκε και η πλατ...

Πάρτι για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Πάρτι για την Παγκόσμια Η…

Μια όμορφη εκδήλωσ...

Σήμερα, όχι αύριο

Σήμερα, όχι αύριο

Την ώρα που είναι ...

Στην Πάτρα ο Αίολος

Στην Πάτρα ο Αίολος

      Την ευκαι...

Έναρξη λειτουργίας Κτηματολογίου στο Δήμο Πύργου

Έναρξη λειτουργίας Κτηματ…

Τέλος εποχής για τ...

Σήριαλ σκουπιδιών… επεισόδιο 126

Σήριαλ σκουπιδιών… επεισό…

Η απογοήτευση για ...

Υπομονή… δυο χρόνια!

Υπομονή… δυο χρόνια!

Μέσα στα επόμενα 2...

Παραλίγο τραγωδία από έκρηξη φιάλης υγραερίου

Παραλίγο τραγωδία από έκρ…

Μάνα και βρέφος που ...

 Τρέχουν και δεν φτάνουν

Τρέχουν και δεν φτάνουν

Τρέχουν και δεν φτάν...

Νέα όργανα

Νέα όργανα

Τα όργανα με τα σκ...

Prev Next
A+ A A-

Μια εβδομάδα για να καθαρίσει η πόλη του Πύργου

Για ένα "άδειασμα" αρκεί η συμφωνία των 2500 τόνων με την ΕΣΔΝΑ – Αναζητούνται νέες λύσεις

Προσωρινή είναι η ανάσα που παίρνει η πόλη του Πύργου με την αποκομιδή των απορριμμάτων και την μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ της Φυλής στην Αθήνα. Η συμφωνία που έχει υπογραφεί με την ΕΣΔΝΑ αφορά σε 2500 τόνους σκουπιδιών, τόσους όσους βρίσκονται τον τελευταίο μήνα συσσωρευμένοι στους δρόμους του Πύργου και στα χωριά.

Από το πρωί του Σαββάτου, η αποκομιδή συνεχίζεται σε χώρους «ευαίσθητους» πέρα από τα κεντρικά σημεία, όπως σχολικές μονάδες, εκκλησίες και άλλους κοινόχρηστους χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών. Σε δηλώσεις τους, τόσο ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, όσο και ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, τόνισε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μια εβδομάδα για να καθαρίσει η πόλη, συνυπολογίζοντας πως θα συνεχίσουν οι κάτοικοι να πετούν σκουπίδια. Για τη σύμβαση με την ΕΣΔΝΑ τόνισε πως σε πρώτη φάση ελήφθη αυτή η απόφαση και αν χρειαστεί να ανανεωθεί ως προς τις ποσότητες που θα δεχθεί ο ΧΥΤΑ της Φυλής από το δήμο Πύργου.

Από την άλλη πλευρά συνεχίζεται η αναζήτηση νέων χώρων εναπόθεσης των σκουπιδιών για το επόμενο διάστημα, παράλληλα με την αναζήτηση χώρου για την εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή. Τα συνεργεία του δήμου εργάζονται ασταμάτητα για να απομακρυνθεί ο όγκος των σκουπιδιών που μεταφέρεται και μεταφορτώνεται σε κοντέινερ στον όρχο των οχημάτων του δήμου στη Συντριάδα.

Ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε πως η δημοτική αρχή προσπαθεί να μαζέψει όλα τα σκουπίδια, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οπότε και αρχίζει η εορταστική περίοδος. Ευχαρίστησε το προσωπικό της καθαριότητας για την προσπάθεια που κάνει, τον τιτάνιο αγώνα που κάνει για να είναι η πόλη καθαρή τις μέρες των γιορτών. Σε ότι αφορά την εξεύρεση λύσης, τόνισε πως πολύ σύντομα θα οριστικοποιηθεί η επιλογή οικοπέδου για να γίνει η προσωρινή εναπόθεση των σκουπιδιών, χωρίς να προβεί σε αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν και πάλι αντιδράσεις από κατοίκους. «Θα πρέπει οι όποιοι κάτοικοι βρίσκονται κοντά στο χώρο να δείξουν κατανόηση. Είναι ένα θέμα που αφορά την επιβίωση όλων μας. Πρέπει να ζήσουμε χωρίς οποιαδήποτε κίνδυνο να μας απειλεί στην πόλη και να κάνει τη ζωή μας ανυπόφορη και εφιαλτική».

Ο κ. Αργυρόπουλος επισήμανε πως το κόστος για τη μεταφορά είναι μεγάλο αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. «Έχουμε υποβάλει αίτημα για έκτακτη επιχορήγηση και αυτά τα χρήματα θα λείψουν από άλλες δραστηριότητες του δήμου, αν δεν υπάρχει στήριξη». Η εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής είναι πως στους δρόμους υπάρχουν 2000 τόνοι σκουπιδιών, αλλά άμεσα οι κάτοικοι που είχαν κρατήσει σακούλες με σκουπίδια σπίτια τους, τις εναπόθεσαν στους κάδους». Ο κ. Αργυρόπουλος ανέφερε πως θα υπάρξει νέα συμφωνία με την ΕΣΔΝΑ για μεγαλύτερη ποσότητα, ενώ τόνισε πως ο δήμος προχωρά είτε με το δεματοποιητή είτε με κομποστοποίηση στη διαχείριση των σκουπιδιών.

Του Γιάννη Σπυρούνη

 

 

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα