Menu
"Μέτωπο" για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα

"Μέτωπο" για τα…

Την αντίθεση τους,...

Χρηματοδότηση Σχολικών Επιτροπών της Ηλείας από το Υπουργείο Εσωτερικών

Χρηματοδότηση Σχολικών Επ…

Του Αθανάσιου Κατσίμ...

«Δεν αντέχουμε άλλο»!

«Δεν αντέχουμε άλλο»!

Τα «τσουχτερά» πρό...

Λαέ της Λιλιπούπολης

Λαέ της Λιλιπούπολης

      «Λαέ της ...

 Από γιατρό σε γιατρό…

Από γιατρό σε γιατρό…

Αναγκασμένοι να τρέχ...

Υπό αποσύνθεση...

Υπό αποσύνθεση...

  Tου Στάθης στον...

Οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ: Έκοψαν πίτα, μίλησαν για τα προβλήματα του κλάδου τους

Οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ: Έ…

Οι εργαζόμενοι στο...

6η Αιμοδοσία Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών:Η επόμενη μέρα.

6η Αιμοδοσία Δικτύου Αφύπ…

Πραγματοποιήθηκε χθε...

Βασίλης Δημόπουλος: «Το Νοσοκομείο Πύργου, πρέπει και θα γίνει ο πυρήνας παροχής υγείας της Ηλείας»

Βασίλης Δημόπουλος: «Το Ν…

 Εντοπίζει προβλήμ...

Χρυσάφι το λάδι!

Χρυσάφι το λάδι!

Κατάστημα των Βρυξελ...

Πανηλειακός: Νέος θρίαμβος της Γυναικείας ομάδας

Πανηλειακός: Νέος θρίαμβο…

Για το πρωτάθλημα ...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού σε ισχύ- Bροχές, καταιγίδες και χιόνια

Έκτακτο δελτίο επιδείνωση…

Που θα χτυπήσουν τα ...

Εφημερεύει;

Εφημερεύει;

Η φωτογραφία ανέβη...

Συνάντηση με το… «χάος»

Συνάντηση με το… «χάος»

Αντιμέτωπος με άλυτο...

Γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Γενική συνέλευση του Ιατρ…

 Γενική συνέλευση ...

Prev Next
A+ A A-

Κατέβασε ρολά η αγορά του Πύργου

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Κλειστή η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων της πόλης

 

Του Γιάννη Σπυρούνη

 

Σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα του Πύργου παρέμειναν κλειστά την περασμένη Κυριακή που είχε οριστεί ως ημέρα προαιρετικής λειτουργίας. Μέλη του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων, του εμπορικού συλλόγου, πολιτικών κομμάτων και πολίτες, συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην πλατεία Ιατρίδη, ενώ στη συνέχεια διέσχισαν την αγορά ελέγχοντας για ανοικτά καταστήματα αν και τελικά εκείνα που λειτούργησαν ήταν ελάχιστα.

 

Όπως είπε το μέλος του Κινήματος Ενάντια στο Μνημόνιο Γιώργος Δούνιας, «είναι μια διαμαρτυρία για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Στην πλειοψηφία τους τα καταστήματα είναι κλειστά. Αυτό είναι πολύ θετικό. Κάποιους από τους συναδέλφους που άνοιξαν, τους καλούμε να κλείσουν και αυτοί, γιατί στην ουσία παίζουν το παιχνίδι των πολυεθνικών. Θέλουν να μας ανοίξουν όλους ώστε μετά να μην μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα εξοντωτικά ωράρια. Δεν μπορεί ένας μικρομεσαίος έμπορος να κάτσει τόσες ώρες στο μαγαζί. Πρέπει να το συνειδητοποιήσει αυτό ο κόσμος και το καταναλωτικό κοινό να μην κάνει καμία αγορά τις Κυριακές. Ο τζίρος μας έχει πέσει πάνω από 60%, από την ώρα που ξεκίνησε η κρίση. Αυτό το μέτρο αποτελεί άλλοθι για να περάσουν περισσότερα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και συναφών ειδικοτήτων Πύργου και περιχώρων, Χρύσα Ζούπη «η κοινωνία αποδεικνύει πως είναι με το μέρος των εμποροϋπαλλήλων και των εμπόρων. Η μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων είναι κλειστή. Η μειονότητα του 5% των καταστημάτων άνοιξε. Και από αυτό το ποσοστό, το 3% αποτελεί τις πολυεθνικές που απασχολεί προσωπικό με μισθούς των 300 ευρώ. Είμαστε ικανοποιημένοι από την αντίδραση της κοινωνίας. Τώρα αν οι μνημονιακές αλλαγές έχουν ως στόχο να εξοντώσουν τον εργάτη, τον πολίτη, την ελληνική κοινωνία, αποδεικνύεται κάθε μέρα. Παλιά είχαμε κατακτητές με όπλα, τώρα έχουμε κατακτητές με όπλο την οικονομία. Θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα μας και εμείς παλεύουμε εργαζόμενοι για 200 και 400 ευρώ».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Θάνος Σκορδαλής, μίλησε για την εικόνα της αγοράς που καταδεικνύει τη στάση του εμπορικού κόσμου, απέναντι στο μέτρο της Κυριακάτικης λειτουργίας. «Με λύπη μου όμως είδα κάποιες ανακοινώσεις από τα πολυκαταστήματα στις εφημερίδες ότι θα κάνουν ιδιαίτερες εκπτώσεις και αυτό δείχνει πόσο στημένο είναι το παιχνίδι για να βγάλουν έξω τους μικρομεσαίους. Η μικρομεσαία τάξη, το έχει αντιληφθεί και έχει κατεβάσει ρολά. Μόνο τέσσερα καταστήματα ήταν ανοιχτά σε όλο τον Πύργο και αυτό τα λέει όλα. Πρόκειται για πολυεθνικές και τίποτα άλλο. Καλό θα είναι να γίνουν έλεγχοι για τις καταστάσεις εργαζομένων. Θέλουμε να δούμε τις αντιδράσεις του κόσμου που δεν μπαίνει στα καταστήματα να ψωνίσει. Το θέμα δεν είναι οι Κυριακές, αλλά το ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Να ανοίξουμε και τη νύχτα αν υπάρχει ανάγκη. Ο κόσμος πεινάει και είναι περιττό να ανοίξουμε τις Κυριακές και να κάνουμε «λευκές εβδομάδες» για να πάρουμε τα βουνά για τα χιόνια. Ως εδώ και μην παρέκει. Να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις γιατί δεν πιάνουν. Ο κόσμος έχει καταλάβει τι συμβαίνει».

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα