Menu
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΑΚΑΚΑΛΥΨΕ ΝΕΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΑΚΑΚΑΛΥΨΕ ΝΕ…

Το ναζιστικό κόμμα τ...

Συνελήφθη 40χρονη στην Αμαλιάδα, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη 40χρονη στην Αμ…

Εκκρεμούσαν σε βάρ...

Νεκρός 90χρονος σε τροχαίο στην Αμαλιάδα

Νεκρός 90χρονος σε τροχαί…

Στο νοσοκομείο Αμα...

«Ήρθαμε κοντά, όσα σύνορα και αν μας χωρίζουν!»

«Ήρθαμε κοντά, όσα σύνορα…

Σκέψεις και συναισ...

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες…

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλ…

Μην προτρεχέτω η γ...

Σήμερα, όχι αύριο

Σήμερα, όχι αύριο

Την ώρα που είναι ...

Στην Πάτρα ο Αίολος

Στην Πάτρα ο Αίολος

      Την ευκαι...

Υπομονή… δυο χρόνια!

Υπομονή… δυο χρόνια!

Μέσα στα επόμενα 2...

Παραλίγο τραγωδία από έκρηξη φιάλης υγραερίου

Παραλίγο τραγωδία από έκρ…

Μάνα και βρέφος που ...

 Τρέχουν και δεν φτάνουν

Τρέχουν και δεν φτάνουν

Τρέχουν και δεν φτάν...

Νέα όργανα

Νέα όργανα

Τα όργανα με τα σκ...

Άρης Αρχ.. Ολυμπίας Καλογερόπουλος: «Μας λείπει η φαντασία…»

Άρης Αρχ.. Ολυμπίας Καλογ…

Μετά κόπων και βασ...

Πανηλειακός - Δημητρίου: «Όλοι μια γροθιά…»

Πανηλειακός - Δημητρίου: …

Για το κρίσιμο εντ...

Ασυγχώρητο

Ασυγχώρητο

Το έβλεπαν να έρχε...

Είδαν «φως» 32 νοικοκυριά στην Ηλεία

Είδαν «φως» 32 νοικοκυριά…

-Εκτιμάται ότι θα ...

Prev Next
A+ A A-

Αναζητούνται οι πηγές χρηματοδότησης

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Προ ειλημμένων αποφάσεων  για την «Ολύμπια  οδό» οι αιρετοί  της ΠΔΕ.

Συναντήσεις  που διήρκεσαν μέχρι αργά το βράδυ, με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, είχε χθες η αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου  Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να τους μεταφέρει το τελευταίο ψήφισμά του, στο οποίο επαναδιατυπώνεται η θέση που εξ αρχής είχε το σώμα, σε σχέση με το «κουτσούρεμα» της  «Ολύμπιας Οδού», ότι δηλαδή δεν  αποδέχεται την τροποποίηση της αρχικής σύμβασης που περιελάμβανε όλο το έργο από Κόρινθο –Πάτρα – Πύργο –Τσακώνα.   

Παρόντες σε αυτές τις συναντήσεις, ήταν ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας  και   οι έξι   αντιπεριφερειάρχες  (ο κ. Καφύρας από την Ηλεία), ο πρόεδρος του Π/ Σ και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Παπαναστασίου. 

Την ίδια ώρα που στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, στην οποία συζητείτο και  χθες  η τροποποίηση των συμβάσεων για τους αυτοκινητόδρομους,  οι εκπρόσωποι του νομού μας δήλωναν ικανοποιημένοι από  το άρθρο 5 που κατέθεσε ο υπ. Μιχ Χρυσοχοίδης  για την τύχη του έργου στα τμήματα που μας αφορούν, την ίδια ώρα  οι εκπρόσωποι των κομμάτων ( Κουκουλόπουλος, Βορίδης, από ΠΑΣΟΚ και Ν. Δ,  Πετρόπουλο Σταθάκη από ΣΥΡΙΖΑ,  Καραθανασόπουλο από το ΚΚΕ, Καπερνάρο από τους ΑΝΕΛ και Τσούκαλη από τη ΔΗΜΑΡ), δήλωναν στους αιρετούς  της Ηλείας , Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, ότι  προτίθενται να ψηφίσουν τις τροποποιημένες συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους, για τους γνωστούς λόγους της επανεκκίνησης των έργων , της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας κλπ .

Επομένως  η μετάβαση  στην Αθήνα των αιρετών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δεν είχε να προσθέσει κάτι  στα ήδη προαποφασισθέντα και τα όσα έχουν ανακοινωθεί

Ακούστηκαν δε οι ίδιες διαβεβαιώσεις ότι δηλαδή    σήμερα  Τρίτη  θα δοθεί από τον αρμόδιο υπουργό στους κοινοβουλευτικούς  εκπροσώπους η επιστολή  της   επιτροπής της ΕΕ, στην οποία προσδιορίζονται οι πηγές χρηματοδότησης του έργου ,  για το τμήμα της « Ολύμπιας Οδού» που περικόπτεται και θα ανακοινωθούν ταυτόχρονα  τα ακριβή χρονοδιαγράμματα.

«Χάθηκαν»  άλλα  40  χιλιόμετρα 

Ωστόσο,  όπως μας ενημέρωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαρ Καφύρας, κανείς  δεν μπορούσε να απαντήσει ( διότι δεν γνώριζαν το θέμα σε βάθος)  ούτε καν επί των παρατηρήσεων  του  επί του άρθρου 5, από το οποίο προκύπτει ότι έχουν «εξαφανιστεί» κάποια χιλιόμετρα ,   από τον ανισόπεδο κόμβο του Πύργου  ως τον Αλφειό, και από το Κλειδί ως τη Νέδα.  Δεν είναι γνώστες αυτής της περίεργης μείωσης ( δια της εξαφανίσεως)  άλλων 40 χιλιομέτρων από  τα ήδη  κομμένα  στο τμήμα της Ηλείας.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα