Menu
Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας, Μουζουράκης στο Κατάκολο

Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας,…

Την Παρασκευή η με...

3ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια μαγική, αποχαιρετιστήρια γιορτή!

3ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια μ…

  Όλα όσα έζησαν, τ...

Εγκρίθηκε οριακά στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Εγκρίθηκε οριακά στη Βουλ…

  Με 52 ψήφους υπ...

Στον Πύργο ο Καραγκούνης

Στον Πύργο ο Καραγκούνης

  Λίγες μέρες μετά ...

Σύνταξη στα 62 για τους αγρότες ζητούν Τζαβάρας, Μαρίνος  και Κοντογιάννης

Σύνταξη στα 62 για τους α…

Την μείωση του ορί...

Αλέξης Μητρόπουλος: «Σε σύντομο χρόνο η  προσφυγή στις κάλπες»

Αλέξης Μητρόπουλος: «Σε σ…

  Τι είπε για τις π...

Στίβος-Κόροιβος Αμαλιάδας: Στο πρώτο σκαλί και πάλι η Μαρκοπούλου

Στίβος-Κόροιβος Αμαλιάδας…

  Για ένα ακόμα Σαβ...

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας: Μια πλούσια σε δράσεις χρονιά!

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργο…

Μια πλούσια σε δρά...

Κόροιβος Αμαλιάδας: Συνεχίζουν εκτός απροόπτου Καρύδας και Νοέας

Κόροιβος Αμαλιάδας: Συνεχ…

  Η νέα σεζόν θα βρ...

Σε καλό «δρόμο» η Μονάδα Θεραπευτικής Αποκατάστασης στην Ηλεία…

Σε καλό «δρόμο» η Μονάδα …

Δυναμική χαρακτήρι...

Ο ήλιος ανατέλλει ξανά

Ο ήλιος ανατέλλει ξανά

Μία πλατεία ασφυκτ...

Στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς καθήκοντα

Στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς καθήκον…

Το παρών έδωσαν χθ...

Πάτρα: Η καρδιά πρόδωσε τον 26χρονο Ερνέστο - Πέθανε ενώ διασκέδαζε ο γιος του αείμνηστου Νομάρχη Ηρακλή Παπαδόπουλου

Πάτρα: Η καρδιά πρόδωσε τ…

09.36: Ένας 26χρον...

Καλογερόπουλος: «Παρέδωσα την ομάδα στους φίλους και στους επικριτές μου…»

Καλογερόπουλος: «Παρέδωσα…

Η δήλωση αποχώρησή...

Βουλή των Εφήβων: Ψήφισαν Νομοσχέδιο για τον Κανονισμό των μαθητικών κοινοτήτων

Βουλή των Εφήβων: Ψήφισαν…

Ολοκληρώθηκαν οι ε...

ΠΑΜΕ Ηλείας: Καταγγέλλουν  απολύσεις τεσσάρων εργαζομένων

ΠΑΜΕ Ηλείας: Καταγγέλλουν…

Παράσταση διαμαρτυ...

Prev Next
A+ A A-

Οι Λέοντες, ο Αχιλλέας κι ο Ηρακλής…

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

ΟΙ ΛΕΟΝΤΕΣ Αμαλιάδας είναι ένα καινούριο κλαμπ στην ηλειακή συμπρωτεύουσα.

Είναι η ακαδημία της πόλης που λειτουργεί εδώ και κάμποσα χρόνια. Μετείχε αρχικά στα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣ και την αγωνιστική περίοδο 2010-11 μετείχε στη Γ’ τοπική και ανέβηκε στη Β’. στην πρώτη τους περίοδο οι Λέοντες τερμάτισαν στην 11η θέση και πέρυσι πάλι στην ενδέκατη θέση με 35 βαθμούς. Φέτος έκαναν καλύτερη χρονιά και τερμάτισαν στην ένατη θέση με 44 βαθμούς. Μάλιστα στο β’ γύρο παρουσιάστηκαν πολύ δυνατοί οι Λέοντες και μάζεψαν 26 βαθμούς, έναντι 18 στον πρώτο κι ένα σύνολο 44 βαθμών. Στόχος της ακαδημίας είναι η προώθηση μικρών παιδιών- ταλέντων, όπως ο Ουλής, ο οποίος πέρυσι πήγε στον ΑΟ Χάβαρι. Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Γ. Παρασκευόπουλος με 9, ενώ βοήθησε, οσάκις του δινόταν ευκαιρία ο Νίκος Γκρίλλας. Προπονητής ο καθηγητής φυσικής αγωγής Θωμάς Πατσαούρας. Η ομάδα πέτυχε 12 νίκες και οκτώ ισοπαλίες.

 

Λίγα λόγια για τις ομάδες

10. Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ σέρνει πίσω του μεγάλη ιστορία στο τοπικό ποδόσφαιρο, καθώς είναι από τις παλαιότερες ομάδες της ΕΠΣ Ηλείας. Υπήρχε από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, αγωνιζόμενος στο παλαιό γήπεδο του σχολείου. Κάποτε χάθηκε από το τοπικό πρωτάθλημα και επαναδραστηριοποιήθηκε με νέο γήπεδο και τώρα διαθέτει πολύ καλές εγκαταστάσεις. Την τελευταία τριετία ταλαιπωρήθηκε. Την περίοδο 2010-11 ανέβηκε στην Α’ τοπική. Όμως την επόμενη (2011-12) έχασε την κατηγορία και υποβιβάστηκε στην Α2. Έφυγαν όλοι σχεδόν οι παίκτες και την επομένη χρονιά 2012-13 είχε τυπική παρουσία. Έπαιξε απλώς για να δώσει το «παρών» στις εκλογές της ΕΠΣ. Την 17η αγωνιστική παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα. Φέτος κατέβηκε με προίκα μείον 6 βαθμούς. Με προπονητή το Γιάννη Καραλάγα και καινούριους παίκτες, μικρούς επί το πλείστον, έκανε καλή παρουσία με 13 νίκες και 6 ισοπαλίες. Τερμάτισε δέκατος κι αυτό είναι επιτυχία που αντανακλά στον κ. Καραλάγα και τους παίκτες., πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Αλεξανδρής με 13 γκολ.

11. ΠΗΝΕΙΑΚΟΣ: Η ομάδα της Κεραμιδιάς ήταν «νεοφώτιστη» και ως στόχο είχε την παραμονή. Αφού, λοιπόν, η ομάδα πέτυχε το στόχο της η πορεία της κρίνεται επιτυχημένη. Τερμάτισε 11η με 36 βαθμούς και με μια σπάνια στατιστική στο συντελεστή τερμάτων. Όσα τέρματα πέτυχε, άλλα τόσα δέχτηκε (52-52). Την τεχνική ηγεσία είχαν οι Τσαούσης- Ευσταθόπουλος, οι οποίοι θεωρούνται επιτυχημένοι. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Ηλίας Κουντουρας που ήρθε από το Γεράκι φέτος.

12. ΕΛΠΙΔΑ: Η δεύτερη ομάδα του Βαρθολομιού κρατιέται στη Β’ Κατηγορία και μάλιστα άνετα. Πέρυσι και πάλι ήταν δωδέκατη με 32 βαθμούς, ενώ φέτος πήρε την ίδια θέση μ’ έναν βαθμό πιο πάνω. Είχε σταθερή πορεία με 18 βαθμούς στον πρώτο γύρο και 15 στο δεύτερο. Ο Νίκος Λυμπέρης κάνει το προπονητικό κουμάντο, σ’ ένα άθλιο γήπεδο που αποτελεί ντροπή για την πόλη του Βαρθολομιού. Τουλάχιστον, αφού κάτι άλλο δε μπορούν να κάνουν, ας φτιάξουν ανθρώπινα αποδυτήρια. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Μούστρο με 8 γκολ, ενώ στυλοβάτης ήταν ο παλαίμαχος άσσος του Βαρθολομιού Κώστας Τσαγρής, ο οποίος πέτυχε 7 γκολ.

13. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΥΡΓΟΥ: Πέρυσι ο Ηρακλής Πύργου έπαιξε στον πρώτο όμιλο και ήταν έβδομος στην κατάταξη. Φέτος έγιναν ριζικές αλλαγές στην ομάδα, η οποία συγχωνεύτηκε με τον Άρη Ξυλοκέρας, που πέρυσι υποβιβάστηκε στη Γ’. από τον Ηρακλή έφυγαν καλοί παίκτες και στην ομάδα έπαιξαν οι περισσότεροι από τον Άρη Ξυλοκέρας. Η ομάδα είχε στυλοβάτη το Γιάννη Δημόπουλο και τεχνικό σύμβουλο το Χρήστο Δημόπουλο. Χρησιμοποίησε το γηπ. Ξυλοκέρας και πήρε τη 13η θέση στην κατάταξη με 31 βαθμούς. Είχε μέτριο πρώτο γύρο με 12 βαθμούς και καλύτερο δεύτερο με 19, παρότι αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού ο πρώτος σκόρερ Κολόσακας (11 γκολ) και δεν αγωνίστηκε στο β’ γύρο.

14. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΣΩΣΤΙ: Πέρυσι η ομάδα κρατήθηκε στην κατηγορία ως 14η με 28 βαθμούς. Φέτος με την ίδια θέση υποβιβάστηκε, λόγω της προκήρυξης. Αδύνατο σύνολο με πολύ κακή πορεία στον πρώτο γύρο (μόνον 4 βαθμοί). Παρά την προσπάθεια στο δεύτερο γύρο (12 βαθμοί) δεν πάλεψε καν για την παραμονή. Ήταν πολύ μακριά από το πλέι άουτ και δεν κατέβηκε καν να αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι με τον Αετό Κέντρου.

15. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΠΕΛΕΤΟΥ: Πέπλος μυστηρίου καλύπτει την πορεία της νεοφώτιστης ομάδας που ανέβηκε στη Γ’ κατηγορία φέτος από το… παράθυρο. Αλλιώς ξεκίνησε, αλλιώς συνέχισε και στο τέλος… διαλύθηκε κι εγκατέλειψε. Στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 14 βαθμούς και φάνηκε πως θα παλέψει. Η συνέχεια ήταν τραγική. Στο β’ γύρο κι ως την 24η αγωνιστική, που παραιτήθηκε των υπολοίπων αγώνων, είχε μόνον μια ισοπαλία και μάλιστα στον Καρδαμά (2-2). Έκτοτε ήττες και με βαριά σκορ. Σε μια δεδομένη στιγμή αποχώρησε κι ο Φλώρος κι όλα τέλειωσαν. Αν βρουν το κουράγιο, θα ξαναμπούν στην Γ’ τοπική του χρόνου, με μείον έξι βαθμούς. 

 

Η νέα Β’ Εθνική

1ος όμιλος

Ατρόμητος Βαρβάσαινας, Ολυμπιακός Λαμπέτι, Πανωλενιακός, Δόξα Ελαιώνα, Άρης Λάνθι, ΑΕΚ Πύργου, Θύελλα Πύργου, Απόλλων Ν. Φιγαλείας, Νέδας Γιαννιτσοχωρίου, Ωλενιακός, ΑΟ Αγ. Γεωργίου, Μακρίσια, ΑΟ Νεοχωρι, Πρόοδος Σαλμώνης, Κεραυνός Βρίνας, Πέλοψ Πελοπίου.

 

2ος όμιλος

Ολυμπιακός Μυρτιάς, Αετός Αλποχωρίου, Νέος Κόροιβος, Εθνικός Γερακίου, Εθνικός Αμαλιάδας, Άρης Δήμητρας, Φίλιππος, Θύελλα Καρδαμά, Λέοντες Αμαλιάδας, Αχιλλεύς Νεοχωρίου, Πηνειακός, Ελπίδα Βαρθολομιού, Ηρακλής Πύργου, ΑΕ Πηνείας, ΑΟ Αρετής, Αφοβος Βροχίτσας.

* ΑΥΤΗ τη σύνθεση των ομίλων θεωρούμε εμείς ως προβλέψιμη. Η Διοργανώτρια μπορεί να προβεί σε μία- δύο αλλαγές, ανάλογα με αιτήματα σωματείων ή δικές της επιλογές που όμως δε μπορεί να ξεφεύγουν από τα γεωγραφικά κριτήρια. Άντε και καλό καλοκαίρι σ’ όλους!

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα