Menu
 Όλα  τα ονόματα των δικαιούχων για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού

Όλα τα ονόματα των δικα…

Ολοκληρώθηκε η ηλε...

(Ηχητικό) "Ακόμη και με πέντε χιλιάδες ευρώ οφειλές προς το δημόσιο μπορεί να βρεθεί κάποιος στη φυλακή"

(Ηχητικό) "Ακόμη και…

Ακούστε το ηχητικό ...

Πρωτοβουλία για δημοψήφισμα ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Πρωτοβουλία για δημοψήφισ…

Πρωτοβουλία για τη δ...

Διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα από τα μεσάνυχτα: Οδηγίες προς τους καταναλωτές

Διακοπές ρεύματος σε όλη …

Ενόψει της έναρξης...

Νίκη Χριστοπούλου: Από την Αμαλιάδα η πρώτη των πρώτων της Ελλάδας

Νίκη Χριστοπούλου: Από τη…

  Του 2ου ΓΕΛ με 19...

Εξαπλασιάστηκαν οι μετεξεταστέοι μαθητές της Α΄Λυκείου

Εξαπλασιάστηκαν οι μετεξε…

Εξαπλασιάστηκε το ...

Η «πρώτη» του 1ου ΓΕΛ Πύργου

Η «πρώτη» του 1ου ΓΕΛ Πύρ…

Τα συγχαρητήρια του ...

Ταλαιπωρία στην εφορία για το ιλιγγιώδες ποσό του... 1 λεπτού

Ταλαιπωρία στην εφορία γι…

Το αστρονομικό ποσ...

Ο ιός του Facebook

Ο ιός του Facebook

Από την αφρικανική...

Πύργος: Τροχαίο με τραυματισμό στην οδό Αλφειού

Πύργος: Τροχαίο με τραυμα…

Ένα άτομο έχει τρα...

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για Μανωλά!

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για …

  Πολύ έχουν ανέβει...

Αυτές οι σχολές δίνουν δουλειά

Αυτές οι σχολές δίνουν δο…

Οδηγός για ΑΕΙ- ΤΕ...

Βασίλης Δημητρέλλος: «Είχαμε πολλές πρωτιές και υψηλές βαθμολογίες»

Βασίλης Δημητρέλλος: «Είχ…

Ικανοποιημένος ο Δ...

Τελείωσε η αγωνία για τους 1000 Ηλείους υποψηφίους

Τελείωσε η αγωνία για του…

Ανακοινώθηκαν χθες...

Το παρεάκι των αριστούχων!

Το παρεάκι των αριστούχων…

Είναι και οι τρεις...

Δάφνη Ανδραβίδας: Βαρύτητα στην ακαδημία

Δάφνη Ανδραβίδας: Βαρύτητ…

Της Μαρίας Καραντώ...

Prev Next
A+ A A-

Θεοδώρα Δρακοπούλου : «Μου στερούν, ότι αγαπώ!»

Η 15χρονη αθλήτρια κολύμβησης Θεοδώρα Δρακοπούλου μιλά στην «Πρωινή»

 

Συνέντευξη στον Κώστα Γκελντή (Επιμέλεια: Κική Κολοβέρου-

 

 

«Λένε πως όταν σου κόψουν τα φτερά απλά κολύμπα. Εμένα πάλι δεν μ’ αφήνουν ούτε καν να κολυμπήσω...». Η φράση αυτή ανήκει στην 15χρονη Θεοδώρα Δρακοπούλου, από το Σκουροχώρι του Πύργου Ηλείας, η οποία παρότι λατρεύει την κολύμβηση και μάλιστα έχει καταφέρει να διακριθεί σε πολλούς αγώνες, απέχει από το άθλημα που αγαπά, όχι γιατί η ίδια το επέλεξε, αλλά γιατί το Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης, παραμένει κλειστό…

Η Θεοδώρα λοιπόν, είναι η σημερινή φιλοξενούμενη στο «στέκι των νέων» και στον δικό μας – συνομήλικο της- δημοσιογράφο Κώστα Γκελντή. Ας δούμε την όμορφη συνέντευξη.

 

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την κολύμβηση;

 

«Το 2003 όταν πήγαινα προνήπειο οι γονείς μου αποφάσισαν να με γράψουν σε κάποιο άθλημα. Συγκεκριμένα ο πατέρας μου ήθελε να ασχοληθώ με την σφαίρα αλλά η μητέρα μου θεωρούσε την κολύμβηση πιο σημαντική για έμενα... Μόλις μου ανακοίνωσαν τις ιδέες τους εγώ επέλεξα την κολύμβηση... Έχω ασχοληθεί λοιπόν 10 χρονιά μ’ αυτή».

 

 

 Πες μας λίγο για τις εμπειρίες και όλα οσα σου έχει προσφέρει η ενασχόληση σου με την κολύμβηση.

 

«Η κολύμβηση είναι για μένα ότι πιο σημαντικό έχει απασχολήσει τη ζωή μου. Μου έχει προσφέρει υγεία κ εκγύμναση του σώματος μου αλλά και άλλα πολλά πράγματα όπως ευκαιρίες, συναισθήματα, μαθήματα και εμπειρίες.  Εκτός από την αντοχή και την ενέργεια που έχω αποκτήσει, έχω καταφέρει επίσης να συνεργαστώ μ’ ανθρώπους σημαντικούς για μένα και φοβερούς όπως είναι ο προπονητής μου ο κ.  Μιχάλης Γιουβάνης που μέσα από το πάθος του για το κολύμπι με έμαθε πως όταν θες κάτι πάρα πολύ, προσπαθείς γι αυτό και παλεύεις σκληρά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ελπίζεις και να απογοητεύεσαι... «Πάντα να πιστεύεις στον εαυτό σου και να μην ακούς τι λένε οι άλλοι»'. Επίσης είτε κατακτάς είτε όχι κάποιες θέσεις στο βάθρο δεν έχει καμιά σημασία. Σημασία έχει να βελτιώνεις την επίδοσή σου και να το διασκεδάζεις! Έμαθα να συνεργάζομαι με ανθρώπους αρκετά απαιτητικούς στη δουλεία τους όπως ο προπονητής μου. Επίσης έμαθα να βοηθώ ακόμα και τον αντίπαλο μου, να έχω πειθαρχεία και συγκέντρωση, να πιστεύω στις δυνάμεις μου και να δικαιώνω ανθρώπους που με βοηθούν.  Η κολύμβηση μου δίδαξε ταυτόχρονα πως ο αθλητισμός δεν πληρώνεται με χρήματα και με αμοιβή αλλά μόνο με την ψυχική ικανοποίηση που έχει κάποιος όταν πετυχαίνει το στόχο του. Γενικά η κολύμβηση ήταν και είναι για μένα ένα σπουδαίο υπόβαθρο για την ζωή μου».

 

 

Συμμετάσχεις και σε αγώνες;

 

«Αν έχω συμμετάσχει λέει... Σε έναν και δυο;!  Έχω πάρει μέρος σε πολλούς αγώνες και  απλούς όπως της περιφέρειας αλλά και πιο σημαντικούς».

 

 

Πόσα και τι είδους μετάλλια έχεις καταφέρει να πάρεις;

 

«Έχω καταφέρει μετά από σκληρή προπόνηση και υποστήριξη από τον προπονητή μου να πάρω 32 μετάλλια: 10 χρυσά, 8 ασημένια και 14 χάλκινα. Επίσης έχω και πολλά διπλώματα-αναμνηστικά από αγώνες».

 

 

Τώρα, που το κολυμβητήριο του Πύργου δεν λειτουργεί…

 

«Λένε πως όταν σου κόψουν τα φτερά απλά κολύμπα. Εμένα πάλι δεν μ’ αφήνουν ούτε καν να κολυμπήσω... Δυστυχώς δεν μπορώ να πραγματοποιήσω τις προπονήσεις μου αφού το δημοτικό κολυμβητήριο του Πύργου είναι κλειστό λόγο της οικονομικής κρίσης. Βεβαία η οικονομική κρίση θα μπορούσε να μην πειράξει καθόλου τον τομέα του αθλητισμού εάν οι υπεύθυνοι είχαν από πριν οργανωθεί καλυτέρα αλλά δυστυχώς δεν έγινε καμία μεταβολή για να σιγουρέψουν το αθλητικό μέλλον κάποιων παιδιών. Αν και  έχει ανοίξει νέο κολυμβητήριο με Ολυμπιακές διαστάσεις στην Αμαλιάδα, το οποίο είναι από τα πιο οργανωμένα και ωραία κολυμβητήρια και στο οποίο προβλέπονται να γίνουν πολύ μεγάλοι αγώνες, δεν μου είναι εύκολο να προπονούμαι εκεί αφού το πρόγραμμα μου είναι αρκετά πιεστικό με συνέπεια να μην έχω χρόνο για τις μετακινήσεις και να στερούμαι το άθλημα που αγαπώ».

 

 

Έχει αλλάξει η ζωή σου από τότε που άρχισες το συγκεκριμένο άθλημα;

 

«Θεωρώ πως ναι.. Η κολύμβηση αποτέλεσε για εμένα μία μετάβαση που αν και στη μικρή ηλικία που βρισκόμουν, μου έμαθε πολλά πράγματα που με έκαναν να ωριμάσω και να γίνω ένα πιο συνειδητοποιημένο άτομο.

 

 

«Θα προέτρεπες νέα παιδιά να ασχοληθούν με την κολύμβηση;»

 

 

«Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές απόψεις και γούστα αλλά πιστεύω πως όταν ένα άτομα έχει καλή σχέση με το νερό και ασχοληθεί με την κολύμβηση έστω κάνοντας ένα μάθημα θα την λατρέψει! Λέω λοιπόν σ’ όλα τα παιδία της ηλικίας μου, πως θα τους προσφέρει πολλά αν ασχοληθούν μ’ αυτό αλλά δυστυχώς δεν έχουν τις εγκαταστάσεις. Παρ' όλα αυτά αξίζει να το δοκιμάσουν αν τους δοθεί η ευκαιρία και είμαι σίγουρη πως θα το αγαπήσουν όπως και εγώ».

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα