Menu
Εκτός λειτουργίας άλλη μία μονάδα παραγωγής-Νέες διακοπές ρεύματος

Εκτός λειτουργίας άλλη μί…

Παρά την απόφαση τ...

Σήμα…κατατεθέν, τα σκουπίδια !

Σήμα…κατατεθέν, τα σκουπί…

Πως καταλαβαίνει καν...

Παρεμβάσεις: συνάντηση με Κατρίνη τη Δευτέρα

Παρεμβάσεις: συνάντηση με…

Ο πρόεδρος του ΟΚΑ...

Θανατηφόρο τροχαίο –Νεκρός 19χρονο στον Λαγανά

Θανατηφόρο τροχαίο –Νεκρό…

Θανατηφόρο τροχαίο...

Παράνομες μεταφορές τουριστών στο Κατάκολο

Παράνομες μεταφορές τουρι…

Ο κοινός διακριτικός...

Ηλεία: 29χρονος κατηγορείται για αποπλάνηση 14χρονης

Ηλεία: 29χρονος κατηγορεί…

Την κρατούσε σπίτι τ...

 Στο προσκήνιο ξανά η υπόθεση του δήμου Πύργου για τα εικονικά τιμολόγια

Στο προσκήνιο ξανά η υπό…

Το Συμβούλιο Εφετώ...

ΙΝΚΑ-"Απαγορευτικό" στις διακοπές

ΙΝΚΑ-"Απαγορευτικό…

Τσουχτερές για το μι...

1ο ΓΕΛ Πύργου: Αποχαιρέτησαν τον «Δάσκαλο» τους!

1ο ΓΕΛ Πύργου: Αποχαιρέτη…

Δάκρια συγκίνησης στ...

Κυλλήνη: Διαρρήκτες λάτρεις της τεχνολογίας

Κυλλήνη: Διαρρήκτες λάτρε…

Ότι είχε σχέση με τη...

Έφη Σαλτάρη: «Ο φασισμός δεν θα μας βγάλει από κανένα αδιέξοδο»

Έφη Σαλτάρη: «Ο φασισμός …

Με πολιτικό μήνυμα η...

Ένα χρόνο με αναστολή για τον ξυλοδαρμό του αντιφασίστα φοιτητή

Ένα χρόνο με αναστολή για…

Εκδικάστηκε χθες μετ...

Μετεξεταστέοι το 29% των Ηλείων μαθητών της α΄ λυκείου!

Μετεξεταστέοι το 29% των …

Κατάργηση της Τράπεζ...

ΠΥΡΓΟΣ : Πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα

ΠΥΡΓΟΣ : Πληρώνονται τα π…

Με το συνολικό ποσ...

Μπαλιούκος κατά πάντων: «Θα προστατέψουμε τους θεσμούς και τους πολίτες»

Μπαλιούκος κατά πάντων: «…

Βάλλει κατά Χρυσής Α...

O Περικλής Κοροβέσης σήμερα στον Πύργο

O Περικλής Κοροβέσης σήμε…

Ο Περικλής Κοροβέσης...

Prev Next
A+ A A-

Κόκκινο «χτυπά» το προεκλογικό θερμόμετρο στον δήμο Ήλιδας!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

«Βράζει»,  κυριολεκτικά, το τελευταίο διάστημα ο δήμος Ήλιδας, καθώς  «φουντώνουν» τα προεκλογικά σενάρια για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.

 Αυτά επικεντρώνονται  στο τι τελικά θα πράξει ο επί σειρά τετραετιών δήμαρχος Αμαλιάδας και μετέπειτα Ήλιδας,  Γιάννης Λυμπέρης, για τον οποίο μοναδικό δεδομένο έχουμε μέχρι στιγμής πως  έχει  εκδηλώσει  το ενδιαφέρον του να θέσει υποψηφιότητα Περιφερειάρχη.  Ωστόσο, ουδείς μπορεί να  αποκλείσει  την επιλογή να τεθεί γι άλλη μια φορά επικεφαλής δημοτικού  ψηφοδελτίου.  Η τελική του απόφαση –σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών συμπολιτών του-   θα αποτελέσει βαρόμετρο για τις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ήλιδας.  

Τα στοιχεία που συνηγορούν στην άποψη ότι ο νυν δήμαρχος Ήλιδας,  είναι σε θέση να  διεκδικήσει με πολλές πιθανότητες επιτυχίας το  αξίωμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, είναι ο δυναμισμός του, η αδιαμφισβήτητη ικανότητα του  να ισορροπεί ανάμεσα σε αντίρροπες  πολιτικές δυνάμεις και βέβαια ο αδιάψευστος μάρτυρας της θετικής παρουσίας του, επί σειρά ετών,  στο τιμόνι του δήμου Αμαλιάδας και του δήμου Ήλιδας,  που είναι το έργο του και οι δύσκολες μάχες που έχει κερδίσει, υπηρετώντας τα συμφέροντα των δημοτών του. Ο κ. Λυμπέρης –σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Π»- πρωταγωνιστεί ως εν δυνάμει επικεφαλής, στις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο για την συγκρότηση ενός αξιόμαχου συνδυασμού στις  περιφερειακές εκλογές. Ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί η εκ νέου δραστηριοποίησή του στο Α΄ βαθμό.

Στο μεταξύ,  βαρύνουσας πολιτικής σημασίας είναι η κατάληξη των διαβουλεύσεων με στόχο την σύγκλιση σε πρόσωπο και οι τελικές επιλογές  του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.   Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα γίνει άμεσα μια συγκέντρωση στην Αμαλιάδα, κατά την οποία θα κατατεθούν θέσεις και προτάσεις, ώστε να «βγουν» μπροστά πρόσωπα που θα στηρίξουν αντιμνημονιακό και αντικαλλικρατικό πνεύμα στον δήμο. Ουσιαστικά, θα υπάρξει ενεργής συμμετοχή των μελών στη διαμόρφωση του προγράμματος και την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου, σε έναν δήμο που ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μεγάλη βαρύτητα, αφού ήταν η πρώτη δύναμη στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

 

 Εξάλλου, το «παρών» στις δημοτικές εκλογές  στην Ήλιδα,  θα δώσει ο  αντιπεριφερειάρχης  Οικονομικών Χρήστος  Χριστοδουλόπουλος. Αυτή την φορά φαίνεται πως δεν έχει την πρόθεση να κάνει πίσω.   Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει προ πολλού τις συναντήσεις για την κατάρτιση του συνδυασμού και το επόμενο διάστημα αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού είναι πρώην και επί χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Λυμπέρη και έχουν… σχετικά έναν κοινό παρονομαστή όσον αφορά στους ψηφοφόρους, αλλά και στους υποψηφίους συμβούλους, όσο και εάν πλέον τους χωρίζουν πολλά.  Τόσο ο κ. Λυμπέρης όσο και ο κ. Χριστοδουλόπουλος διαφαίνεται ότι θα είναι ανεξάρτητοι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διεργασίες σχετικά με την κάθοδο του στις εκλογές, βρίσκεται και ο πρώην δήμαρχος Πηνείας Βασίλης Παπαδόπουλος, έχοντας  και αυτός έχοντας υπάρξει συνεργάτης και αναπληρωτής του δημάρχου Ήλιδας.

«Σιγή ιχθύος» παρατηρείται στην ΝΔ, αν και σε αυτή την περίπτωση δεν φαίνεται να υπάρξει χρίσμα, αλλά ίσως κάποια… «προτίμηση». Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Σάκης Κότσιφας σύμφωνα με πολύ βάσιμες πληροφορίες θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργος Νικολόπουλος δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του.

Δεδομένη φαίνεται να θεωρείται η εκ νέου υποψηφιότητα του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζεται από το ΚΚΕ Άγγελου Κολόσακα, ο οποίος αποτελεί μια έμπειρη και αξιόπιστη υποψηφιότητα.

Πάντως η μόνη δεδομένη υποψηφιότητα είναι του συνδυασμού «Ανεξαρτησία» του Νίκου Διαμαντόπουλου και σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία κατάρτισης του συνδυασμού έχει προχωρήσει σε μεγάλο σημείο, γεγονός που καταδεικνύει ότι υπάρχει μια διάθεση από την τοπική κοινωνία να στηρίξει μια νέα πρόταση, από νέους ανθρώπους.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα