Menu
Περικλής Κοροβέσης : «Η ιστορία του Πολιτισμού στον κόσμο είναι η ιστορία των εξεγέρσεων»

Περικλής Κοροβέσης : «Η ι…

Προσεγγίζει τον με...

 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Θ. ΝΤ...

Σύνταξη από τα 57 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σύνταξη από τα 57 σε δημό…

Κέρδος ως και 10 χ...

 Γιαννιτσοχώρι: Οι κλέφτες της παραλίας

Γιαννιτσοχώρι: Οι κλέφτε…

Καλοκαίρι και οι κλέ...

Τον έστειλαν στο νοσοκομείο και γύρισαν να τον κλέψουν

Τον έστειλαν στο νοσοκομε…

Σοβαρό επεισόδιο συν...

Οι τζαμπατζήδες πολιτικοί του «Ερρίκος Ντυνάν» -Πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί νοσηλεύθηκαν σχεδόν δωρεάν

Οι τζαμπατζήδες πολιτικοί…

Πρώην πρωθυπουργοί κ...

"Χρυσό" για το ελληνικό πόλο στη Ρώμη

"Χρυσό" για το …

Στο πιο ψηλό σκαλί τ...

Eκτός λειτουργίας το Taxis τη Δευτέρα το πρωί

Eκτός λειτουργίας το Taxi…

Εκτός λειτουργίας ...

Δεν συνεχίζει την απεργία η ΓΕΝΟΠ

Δεν συνεχίζει την απεργία…

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισ...

Μικρές και Μεγάλες Κυκλάδες

Μικρές και Μεγάλες Κυκλάδ…

Ήδη από το πρώτο καλ...

Εξαιρετικές οι «Εκκλησιάζουσες» της θεατρικής ομάδας ­­1ου Λυκείου Πύργου

Εξαιρετικές οι «Εκκλησιάζ…

Καθηλωτικές οι ερμην...

Βάσεις 2014: Επανέρχονται στα ιστορικά υψηλά επίπεδα!

Βάσεις 2014: Επανέρχονται…

Επαναφορά των βάσεων...

«Αντίσταση Πολιτών»: Ανεβάζουν στροφές πριν το Σεπτέμβρη

«Αντίσταση Πολιτών»: Ανεβ…

Αγροτικά, πυρόπληκτε...

Συναυλία Γιάννη Χαρούλη: Ξεκίνησε η προπώληση

Συναυλία Γιάννη Χαρούλη: …

Με μεγάλη ανυπομονησ...

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνεδριάζει την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης…

Συνεδριάζει την ερχό...

Prev Next
A+ A A-

Οι πρώτοι των πρώτων της Ηλείας μιλούν στην «Πρωϊνή»

Οι αριστούχοι του νομού με τις υψηλότερες βαθμολογίες

Δικαιωμένοι για τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν με το μεθοδικό διάβασμα όχι μόνο της φετινής χρονιάς, αλλά την προετοιμασία μιας τουλάχιστον τριετίας, νοιώθουν οι αριστούχοι μαθητές του νομού, που πήραν τις υψηλότερες βαθμολογίες που θα τους ανοίξουν διάπλατα το δρόμο για να φοιτήσουν στην σχολή που έχουν επιλέξει.

Στόχος ζωής λοιπόν και τον πέτυχαν! Κι ήρθε η ώρα να αδράξουν τους καρπούς των κόπων τους και με διαβατήριο τους βαθμούς τους να χτυπήσουν την πόρτα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.Η πρώτη των πρώτων σε όλη την Ηλεία, είναι η Νίκη Χριστοπούλου με 19.668 μόρια (19,62 βαθμός πρόσβασης), μαθήτρια του  2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας και ακολουθούν με πολύ υψηλές βαθμολογίες αρκετοί μαθητές από διάφορα Λύκεια της Ηλείας.Οι αριστούχοι που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες βαθμολογίες, μιλούν σήμερα στην «Πρωϊνή» και πέρα από τον προσωπικό αγώνα που έδωσαν, ευχαριστούν όλοι τους καθηγητές τους και την οικογένειά τους που στάθηκαν στο πλευρό τους στα εύκολα και τα δύσκολα…

Ρεπορτάζ: Κική Κολοβέρου

 

Νίκος Μποζίκης, 18.826 μόρια (18.65) 1ο ΓΕΛ Πύργου
Η σχολή μου ήθελε λίγα μόρια, Φυσικό Αθήνας, οπότε δεν είχα και ιδιαίτερη ανησυχία. Πίστευα ότι θα τα καταφέρω γιατί έγραφα καλά στα διαγωνίσματα. Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι το σύστημα, το οποίο αναγκάζει τους καθηγητές που μας προετοιμάζουν να είναι πού πιεστικοί απέναντι μας. Θεωρώ προτιμότερο ένα παιδί να μη μάθει και την παραμικρή λεπτομέρεια και να έχει καλύτερη ψυχολογία την ώρα της εξέτασης. Και αυτό το πετυχαίνει όταν δε πιέζεται… Υπήρξαν  συμμαθητές μου που αν ήταν πιο χαλαροί θα τα πήγαιναν πολύ καλύτερα… Το σύστημα αυτό είναι ελιτιστικό, βοηθά πάρα πολύ αυτούς που είναι έξυπνοι και έχουν διαβάσει, αλλά οι μέτριοι μαθητές δυστυχώς, χαντακώνονται. Όσον αφορά τα αποτελέσματα, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί και όλοι μου οι φίλοι πέρασαν εκεί που ήθελαν. Προσωπικά δε στερήθηκα τίποτα, απλά έκανα πολλά πράγματα σε μικρότερο όμως βαθμό. Συνέχισα κανονικά τις αγαπημένες μου δραστηριότητες απλώς σε μικρότερο βαθμό γιατί για μένα η καλή ψυχολογία ήταν σημαντικότερη από το διάβασμα. Ευχαριστώ τους καθηγητές μου που με στήριξαν».

Αναστασία Αγγελοπούλου, 18.801 2ο ΓΕΛ Πύργου
«Πιστεύω ότι πετυχαίνω με τα μόρια που συγκέντρωσα τις σχολές υγείας και τις ιατρικές που θέλω. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που με στήριξε και τους καθηγητές μου στο σχολείο και το φροντιστήριο. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για όλους τους μαθητές που απαιτούσε πολύ κόπο και πολύ διάβασμα. Βασανιστήκαμε αρκετά… Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και μέσα στις εξετάσεις όπου τα περισσότερα θέματα ήταν δύσκολα και σε αυτό οφείλεται και η ύπαρξη αρκετών ατυχιών. Δυστυχώς, αυτές οι έξι μέρες που  έχουμε στη διάθεση μας,  για να δείξουμε τι έχουμε κάνει μια ολόκληρη χρονιά, δεν είναι αρκετές ωστόσο το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα μετρήσει για το πώς θα μπούμε στις σχολές.. Αυτό που έχω να πω στους υποψηφίους, είναι κουράγιο, και πως τίποτα ακόμα δεν έχει χαθεί. Και πως αν περάσουν σε κάποια άλλη σχολή που αρχικά δε τους αρέσει, στην πορεία θα την αγαπήσουν και θα περάσουν όμορφα».

Χαριτίνη Χριστοπούλου, 18.775 μόρια (18,95) 4ο ΓΕΛ Πύργου
«Είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί όλος αυτός ο κόπος της χρονιάς δικαιώθηκε. Δεν είχα συγκεκριμένη σχολή το μυαλό μου, γιατί μου αρέσουν αρκετά πράγματα. Πλέον έχω λίγο καιρό μπροστά μου να το σκεφτώ αν και κλίνω μεταξύ του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Νομικής. Όπως όλα τα παιδιά, κάναμε θυσίες, ο αγώνας ήταν αρκετά σκληρός, ήταν μια χρονιά που απαιτούσε διάβασμα και συγκέντρωση αλλά τουλάχιστον τώρα δικαιωθήκαμε και είμαστε ελεύθεροι. Ευχαριστώ την οικογένεια και τους φίλους για την στήριξη, τους καθηγητές του σχολείου μου αλλά και αυτούς του φροντιστηρίου Ορόσημο- Θαλής που με βοήθησαν να πετύχω το στόχο μου».

Ευτυχία Πετροπούλου 18.711, (18,83) ΓΕΛ Γαστούνης
«Είμαι πολύ χαρούμενη. Ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας όλη τη χρονιά, αλλά άξιζε τον κόπο. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου που μου στάθηκαν και με στήριξαν πάρα πολύ και τους καθηγητές μου.  Θέλω να περάσω Ιατρική και είμαι αρκετά αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρω. Και ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά. Να αγωνίζονται για αυτό που θέλουν και να μην απογοητεύονται με μια αποτυχία».

Γιώργος Κωλέττης, 18.700 μόρια (18,53) 2ο ΓΕΛ Πύργου
«Ευχαριστώ το θεό, τους γονείς και τα αδέλφια μου. Είμαι λίγο μπερδεμένος γιατί δεν έχω ακόμα κατασταλάξει ποια σχολή θα επιλέξω.  Είμαι αρκετά ικανοποιημένος όμως από το αποτέλεσμα. Στερήθηκα κάποια πράγματα όμως δεν ήταν τόσο φρικτά όπως το παρουσιάζουν. Η διαδικασία των πανελληνίων απαιτεί χαλαρότητα και ηρεμία, δε χρειάζεται να πεθαίνουμε…».

Παναγιώτης Αργυρόπουλος,18.379 μόρια (18,04) 1ο ΓΕΛ Πύργου
«Αισθάνομαι καλά που κατάφερα να συγκεντρώσω αυτά τα μόρια που μου δίνουν την δυνατότητα να περάσω σε όποια Οικονομική σχολή θελήσω. Η χρονιά αυτή ήταν δύσκολη αρκετά, βέβαια είχα τη δυνατότητα να ασχοληθώ με πράγματα τα οποία με ευχαριστούσαν αλλά την ίδια στιγμή έδινα βάση και στο διάβασμα. Στις εξετάσεις δεν αγχώθηκα πολύ, είχα καθαρό μυαλό και αυτό πιστεύω ότι με βοήθησε αρκετά. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν στην προσπάθεια μου αυτή».

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα