Menu
 Γιαννιτσοχώρι: Οι κλέφτες της παραλίας

Γιαννιτσοχώρι: Οι κλέφτε…

Καλοκαίρι και οι κλέ...

Τον έστειλαν στο νοσοκομείο και γύρισαν να τον κλέψουν

Τον έστειλαν στο νοσοκομε…

Σοβαρό επεισόδιο συν...

Οι τζαμπατζήδες πολιτικοί του «Ερρίκος Ντυνάν» -Πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί νοσηλεύθηκαν σχεδόν δωρεάν

Οι τζαμπατζήδες πολιτικοί…

Πρώην πρωθυπουργοί κ...

"Χρυσό" για το ελληνικό πόλο στη Ρώμη

"Χρυσό" για το …

Στο πιο ψηλό σκαλί τ...

Eκτός λειτουργίας το Taxis τη Δευτέρα το πρωί

Eκτός λειτουργίας το Taxi…

Εκτός λειτουργίας ...

Δεν συνεχίζει την απεργία η ΓΕΝΟΠ

Δεν συνεχίζει την απεργία…

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισ...

Μικρές και Μεγάλες Κυκλάδες

Μικρές και Μεγάλες Κυκλάδ…

Ήδη από το πρώτο καλ...

Εξαιρετικές οι «Εκκλησιάζουσες» της θεατρικής ομάδας ­­1ου Λυκείου Πύργου

Εξαιρετικές οι «Εκκλησιάζ…

Καθηλωτικές οι ερμην...

Βάσεις 2014: Επανέρχονται στα ιστορικά υψηλά επίπεδα!

Βάσεις 2014: Επανέρχονται…

Επαναφορά των βάσεων...

«Αντίσταση Πολιτών»: Ανεβάζουν στροφές πριν το Σεπτέμβρη

«Αντίσταση Πολιτών»: Ανεβ…

Αγροτικά, πυρόπληκτε...

Συναυλία Γιάννη Χαρούλη: Ξεκίνησε η προπώληση

Συναυλία Γιάννη Χαρούλη: …

Με μεγάλη ανυπομονησ...

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνεδριάζει την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης…

Συνεδριάζει την ερχό...

Γιώργος Κοντογιάννης: Νέα παρέμβαση στη Βουλή για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΟΑΕΕ

Γιώργος Κοντογιάννης: Νέα…

               Δύο ν...

Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας: Ποδηλατικό σουβλάκι στον Άγιο Ιωάννη Κάπελης

Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας: Π…

Οι Φίλοι Ποδηλάτου Ή...

Συνέρχεται σε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Πύργου

Συνέρχεται σε συνεδρίαση …

Σε συνεδρίαση θα συν...

Οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΑΕΔ

Οικογενειακά επιδόματα απ…

Από 14 Ιουλίου και έ...

Prev Next
A+ A A-

Οι πρώτοι των πρώτων της Ηλείας μιλούν στην «Πρωϊνή»

Οι αριστούχοι του νομού με τις υψηλότερες βαθμολογίες

Δικαιωμένοι για τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν με το μεθοδικό διάβασμα όχι μόνο της φετινής χρονιάς, αλλά την προετοιμασία μιας τουλάχιστον τριετίας, νοιώθουν οι αριστούχοι μαθητές του νομού, που πήραν τις υψηλότερες βαθμολογίες που θα τους ανοίξουν διάπλατα το δρόμο για να φοιτήσουν στην σχολή που έχουν επιλέξει.

Στόχος ζωής λοιπόν και τον πέτυχαν! Κι ήρθε η ώρα να αδράξουν τους καρπούς των κόπων τους και με διαβατήριο τους βαθμούς τους να χτυπήσουν την πόρτα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.Η πρώτη των πρώτων σε όλη την Ηλεία, είναι η Νίκη Χριστοπούλου με 19.668 μόρια (19,62 βαθμός πρόσβασης), μαθήτρια του  2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας και ακολουθούν με πολύ υψηλές βαθμολογίες αρκετοί μαθητές από διάφορα Λύκεια της Ηλείας.Οι αριστούχοι που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες βαθμολογίες, μιλούν σήμερα στην «Πρωϊνή» και πέρα από τον προσωπικό αγώνα που έδωσαν, ευχαριστούν όλοι τους καθηγητές τους και την οικογένειά τους που στάθηκαν στο πλευρό τους στα εύκολα και τα δύσκολα…

 

Ρεπορτάζ: Κική Κολοβέρου (kkoloverou@yahoo.gr)

Δημήτρης Κυριαζής 19.595 (19,52) 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδα
«Είμαι χαρούμενος και ανακουφισμένος για τον αγώνα που έκανα όλα αυτά τα χρόνια του σχολείου. Δε μπορώ να πω ότι στερήθηκα πολλά, πάρα μόνο τον τελευταίο χρόνο αν και πάλι με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση, μου έμενε χρόνος για ξεκούραση και εξόδους… Η Ιατρική είναι η πρώτη μου επιλογή ωστόσο σκέφτομαι και τη Γεωπονική μιας και οι δυο μου γονείς είναι Γεωπόνοι. Ευχαριστώ πολύ τους γονείς μου, τους καθηγητές μου και τους δασκάλους μου αλλά και το Θεό για τη δύναμη που μου έδωσε».

Τατιάνα Βασιλοπούλου, 19.554, (19,53) 2ο  ΓΕΛ Πύργου
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί δικαιώθηκαν οι κόποι μου καταρχάς και κατά δεύτερον περνάω εκεί που θέλω. Πολυτεχνείο Πάτρας.  Ήταν μια χρονιά εξουθενωτική τόσο ψυχικά όσο και σωματικά διότι εκτός από το διάβασμα, υπάρχει και η πίεση η ψυχική, θα περάσω, δε θα περάσω, θα γίνει κάτι ή θα έχω μια ατυχία και μετά όλοι οι άλλοι θα το κατακρίνουν χωρίς να ξέρουν την προσπάθεια που έχω καταβάλει εγώ ή κάθε παιδί. Για αυτό λοιπόν, πιστεύω ότι είναι ένα σύστημα το οποίο πρέπει να καταργηθεί άμεσα, γιατί η Ελλάδα ψάχνει να φτιάξει την οικονομία της αλλά δε φτιάχνει πρώτα την εκπαίδευση των παιδιών που θα είναι το μέλλον της. Άρα μετά τι ψάχνουμε;».

Ανδρέας Γερακάρης, 19.444 μόρια 4ο ΓΕΛ Πύργου
«Πραγματικά αισθάνομαι πολύ ωραία. Περίμενα ότι θα έχω πάει καλά και ότι θα πετύχαινα το στόχο μου που είναι η Ιατρική, αλλά δε πίστευα ότι θα τα πήγαινα τόσο καλά. Η επιτυχία αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των κόπων μου όχι μόνο της φετινής χρονιάς αλλά και των προηγούμενων χρόνων. Έπρεπε να διαβάσω με πρόγραμμα και στερήθηκα εξόδους και κυρίως ελεύθερο χρόνο για «μένα», τώρα όμως όλα τελείωσαν και ήρθε η ώρα για ένα καλό καλοκαίρι. Ευχαριστώ τους καθηγητές τόσο του σχολείου όσο και του φροντιστηρίου αλλά και τους γονείς μου για τη στήριξη καθώς χωρίς αυτούς, αν δε τους είχα δίπλα μου, δε θα μπορούσα να υλοποιήσω τους στόχους μας».

Ευγενία Ρηγοπούλου, 19,31 βαθμός πρόσβασης,  2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας
«Είμαι πολύ χαρούμενη για τη βαθμολογία μου διότι κουράστηκα πολύ όλη αυτή τη χρονιά και το γεγονός ότι είχα αποτέλεσμα με χαροποίησε ιδιαίτερα. Δε περίμενα ότι θα πάω τόσο καλά.. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι να επιλέξω, σκέφτομαι διάφορα. Από τη βαθμολογία μου νομίζω ότι μπορώ να πιάσω και Ιατρική αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι είναι αυτό που θέλω να ακολουθησω… Προτιμώ νομίζω το Μαθηματικό.  Όλο αυτό το διάστημα, στερήθηκα τον ελεύθερο χρόνο μου ωστόσο τώρα, μετά τα αποτελέσματα νιώθω δικαιωμένη και πιστεύω ότι το ίδιο θα ξαναέκανα.  Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν, τους γονείς μου, τα αδέλφια μου και τους καθηγητές μου».

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα