Menu
"Χρυσό" για το ελληνικό πόλο στη Ρώμη

"Χρυσό" για το …

Στο πιο ψηλό σκαλί τ...

Eκτός λειτουργίας το Taxis τη Δευτέρα το πρωί

Eκτός λειτουργίας το Taxi…

Εκτός λειτουργίας ...

Δεν συνεχίζει την απεργία η ΓΕΝΟΠ

Δεν συνεχίζει την απεργία…

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισ...

Μικρές και Μεγάλες Κυκλάδες

Μικρές και Μεγάλες Κυκλάδ…

Ήδη από το πρώτο καλ...

Εξαιρετικές οι «Εκκλησιάζουσες» της θεατρικής ομάδας ­­1ου Λυκείου Πύργου

Εξαιρετικές οι «Εκκλησιάζ…

Καθηλωτικές οι ερμην...

Βάσεις 2014: Επανέρχονται στα ιστορικά υψηλά επίπεδα!

Βάσεις 2014: Επανέρχονται…

Επαναφορά των βάσεων...

«Αντίσταση Πολιτών»: Ανεβάζουν στροφές πριν το Σεπτέμβρη

«Αντίσταση Πολιτών»: Ανεβ…

Αγροτικά, πυρόπληκτε...

Συναυλία Γιάννη Χαρούλη: Ξεκίνησε η προπώληση

Συναυλία Γιάννη Χαρούλη: …

Με μεγάλη ανυπομονησ...

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνεδριάζει την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης…

Συνεδριάζει την ερχό...

Γιώργος Κοντογιάννης: Νέα παρέμβαση στη Βουλή για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΟΑΕΕ

Γιώργος Κοντογιάννης: Νέα…

               Δύο ν...

Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας: Ποδηλατικό σουβλάκι στον Άγιο Ιωάννη Κάπελης

Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας: Π…

Οι Φίλοι Ποδηλάτου Ή...

Συνέρχεται σε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Πύργου

Συνέρχεται σε συνεδρίαση …

Σε συνεδρίαση θα συν...

Οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΑΕΔ

Οικογενειακά επιδόματα απ…

Από 14 Ιουλίου και έ...

Ανοιχτή συνέλευση για το 2ο Port Festival σήμερα στο δημαρχείο

Ανοιχτή συνέλευση για το …

Η ομάδα εθελοντών το...

(Ηχητικό) Δίκη για την επίθεση εναντίον εργατών στη Μανωλάδα: "Δεν προστατεύονται οι μάρτυρες"

(Ηχητικό) Δίκη για την επ…

Ακούστε το ηχητικό ...

Φαρμακοποιοί-Δεν πέρασε η απεργία για την Πέμπτη

Φαρμακοποιοί-Δεν πέρασε η…

Οι πρόεδροι των φα...

Prev Next
A+ A A-

Οι καθηγητές συνεχίζουν τον αγώνα στους δρόμους

Διαμαρτυρία χθες στο διοικητήριο στον Πύργο  από την ΕΛΜΕ Ηλείας

Διαμαρτυρία στην είσοδο του Διοικητηρίου της Π.Ε και των γραφείων της  Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης στον Πύργο, συνεχίζοντας τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους και τον αγώνα τους που όπως όλα θα δείχνουν θα είναι μακρύς, πραγματοποίησαν χθες  το πρωί οι εκπαιδευτικοί του νομού μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ηλείας.

Με πανό, συνθήματα, διανομή έντυπου υλικού και ομιλίες, προώθησαν τα βασικά τους  αιτήματα που είναι η  απόσυρση της υπουργικής απόφασης για τις μετατάξεις με εξαίρεση τις εθελοντικές μετατάξεις, η διακοπή κάθε διαδικασίας διαθεσιμοτήτων και η κάλυψη των κενών στα σχολεία με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Παράλληλα, συγκέντρωναν υπογραφές από συναδέλφους τους για την απόλυση των καθηγητών στα ΕΠΑΛ μετά την κατάργηση διαφόρων ειδικοτήτων που οδήγησαν σε νέες διαθεσιμότητες διευρύνοντας την λίστα που έχει ανοίξει εδώ και καιρό με τις υπουργικές αποφάσεις. Οι καθηγητές αποφάσισαν τελικώς να μην προχωρήσουν στην συμβολική κατάληψη των γραφείων της Β/ΘΜΙΑΣ όπως αρχικά είχαν σχεδιάσει, γιατί προτίμησαν την επαφή με τον κόσμο και τους διερχόμενους από το διοικητήριο πολίτες για να κοινωνήσουν τα αιτήματά τους. 

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, μιλώντας για την χθεσινή κινητοποίηση αλλά και τις υπόλοιπες που έρχονται και τις οποίες θα κορυφώσουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δήλωσε τα εξής:

«Η ΕΛΜΕ Ηλείας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις και δράσεις της ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας που ουσιαστικά δείχνει την έξοδο σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που όλα αυτά τα χρόνια ήταν το στήριγμα των σχολείων και θα είναι και ο πολύτιμος αριθμός που θα λείψει από τη νέα σχολική χρονιά. Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι είμαστε αντίθετοι με αυτή την πολιτική, ότι τα σχέδια του υπουργείου υπολογίζουν μόνο αριθμούς και δεν λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών και δε θα αφήσουμε τα σχέδιά τους να υλοποιηθούν. Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας όλο το επόμενο διάστημα όπως είχαμε συνεχείς δράσεις όλο το καλοκαίρι και θα κορυφώσουμε όλες τις διαδικασίες με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με γενικές συνελεύσεις του κλάδου και λήψη αποφάσεων που θα έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα στις δράσεις μας.»

 

Μετατάξεις και ωρολόγιο πρόγραμμα

Για το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων και τα αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων καθώς και το περίφημο πρότζεκτ που εισάγεται στο πρόγραμμα, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε:

«Η ημερομηνία με την οποία κλείνει ο κύκλος των υποχρεωτικών μετατάξεων είναι Παρασκευή 23 Αυγούστου. Από εκεί και πέρα το υπουργείο θεωρεί ότι αν δεν καλυφθούν «εθελοντικά» αυτές οι θέσεις, θα γίνει με υποχρεωτικό τρόπο, με 2η ή 3η φάση υποχρεωτικής μετάταξης και όλα αυτά χωρίς να έχουν γίνει σαφείς υπολογισμοί των πραγματικών αναγκών. Να θυμίσω ότι πριν από 15 περίπου ημέρες, νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του υπουργείου του Γυμνασίου, έφερε υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων στην εκπαίδευση. Αυτό το ωρολόγιο πρόγραμμα χθες άλλαξε, άρα δεν υπάρχουν και τα εχέγγυα για έναν συνομιλητή να σου πει τι σημαίνει. Κάθε 2η εβδομάδα το υπουργείο αλλάζει και ένα πλάνο, ξανακάνει υπολογισμού, μόνο και μόνο γιατί θέλει να βγάζει συγκεκριμένα νούμερα για την τρόικα, για τις διαθεσιμότητες για τις απολύσεις.

Όσον αφορά το ωρολόγιο πρόγραμμα, θεωρούμε ότι μετά την αντίδραση που υπήρχε για την ουσιαστικά εγκατάλειψη των μαθημάτων της καλλιτεχνικής παιδείας και της τεχνολογίας, στο γυμνάσιο, το υπουργείο έκανε μια στροφή 180 μοιρών και επανέφερε το παλιό ωρολόγιο πρόγραμμα για τα μαθήματα αυτά. Βεβαίως υπάρχουν άλλες τροποποιήσεις. Δηλαδή, αφαιρέθηκαν οι ώρες της πληροφορικής, από τα αγγλικά για να προστεθούν κάποιες ώρες στο περίφημο πρότζεκτ το οποίο υποτίθεται ότι μπορούν να αναλάβουν όλοι οι εκπαιδευτικοί αλλά δεν έχει σαφές αντικείμενο».

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα