Menu
Τέσσερις Περιφέρειες προτείνει το ΓΕΩΤΕΕ για τη Νέα ΚΑΠ

Τέσσερις Περιφέρειες προτ…

Έμφαση στη γη υψηλής...

Στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς καθήκοντα

Στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς καθήκον…

Το παρών έδωσαν χθ...

Ξεκίνησε το πρόγραμμα κάλυψης θέσεων παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς μέσω του ΕΣΠΑ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα κάλ…

Εκδόθηκε από την Ελλ...

Τι θα γίνει αν ο Τσίπρας μαζέψει τις 120 υπογραφές για δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

Τι θα γίνει αν ο Τσίπρας …

Την άμεση σύγκληση τ...

3ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια μαγική, αποχαιρετιστήρια γιορτή!

3ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια μ…

  Όλα όσα έζησαν, τ...

Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας, Μουζουράκης στο Κατάκολο

Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας,…

Την Παρασκευή η με...

Εγκρίθηκε οριακά στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Εγκρίθηκε οριακά στη Βουλ…

  Με 52 ψήφους υπ...

Στον Πύργο ο Καραγκούνης

Στον Πύργο ο Καραγκούνης

  Λίγες μέρες μετά ...

Σύνταξη στα 62 για τους αγρότες ζητούν Τζαβάρας, Μαρίνος  και Κοντογιάννης

Σύνταξη στα 62 για τους α…

Την μείωση του ορί...

Δ.Σ Πύργου: Ομόφωνα κατά της αξιολόγησης των υπαλλήλων του δήμου με τον επιμερισμό ποσοστών

Δ.Σ Πύργου: Ομόφωνα κατά …

Συνεδρίασε χθες βρ...

Αλέξης Μητρόπουλος: «Σε σύντομο χρόνο η  προσφυγή στις κάλπες»

Αλέξης Μητρόπουλος: «Σε σ…

  Τι είπε για τις π...

Στίβος-Κόροιβος Αμαλιάδας: Στο πρώτο σκαλί και πάλι η Μαρκοπούλου

Στίβος-Κόροιβος Αμαλιάδας…

  Για ένα ακόμα Σαβ...

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας: Μια πλούσια σε δράσεις χρονιά!

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργο…

Μια πλούσια σε δρά...

Κόροιβος Αμαλιάδας: Συνεχίζουν εκτός απροόπτου Καρύδας και Νοέας

Κόροιβος Αμαλιάδας: Συνεχ…

  Η νέα σεζόν θα βρ...

Σε καλό «δρόμο» η Μονάδα Θεραπευτικής Αποκατάστασης στην Ηλεία…

Σε καλό «δρόμο» η Μονάδα …

Δυναμική χαρακτήρι...

Ο ήλιος ανατέλλει ξανά

Ο ήλιος ανατέλλει ξανά

Μία πλατεία ασφυκτ...

Prev Next
A+ A A-

ΣΥΡΙΖΑ για Νοσοκομείο Πύργου : «Λύση υπάρχει και είναι ο διορισμός μονίμων ιατρών»

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Κλιμάκιο του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη Βουλευτή Ε. Σαλτάρη Γεωργοπούλου στο Νοσοκομείο Πύργου
«Η κυβέρνηση σκοπίμως κωφεύει με στόχο να παραχωρήσουν την υγεία στους ιδιώτες» δήλωσαν

Η τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία της Ηλείας και κυρίως η νοσηλευτική μονάδα Πύργου η οποία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού, αποτυπώθηκε με τα πιο μελανά χρώματα, στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής του Νομού Έφη Σαλτάρη Γεωργοπούλου με τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλη Δημόπουλο.

Μοναδική λύση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση πρόσληψη μόνιμων ιατρών όλων των ειδικοτήτων και πάνω σε αυτό το αίτημα θα διοχετεύσουν όλες τους τις δυνάμεις. Μάλιστα τόνισε, ότι η κυβέρνηση, ενώ θα μπορούσε να δώσει «ανάσα» και στο Νοσοκομείο Πύργου και στις άλλες Νοσηλευτικές Μονάδες του Νομού «σκοπίμως κωφεύει και δεν διορίζει προσωπικό» καθώς στόχος της είναι να οδηγηθεί η υγεία στην ιδιωτικοποίηση και κομμάτι- κομμάτι να παραχωρηθεί στους ιδιώτες. Ένα σχέδιο που όπως χαρακτηριστικά είπε, θα αποτρέψουν με όλες τους τις δυνάμεις.Κατά τη διάρκεια της πολύωρης ενημέρωσης που είχαν τόσο η Βουλευτής όσο και οι γιατροί- μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Υγείας Τάκης Γεωργακόπουλος, Νίκος Μαγκλάρας και Βαγγέλης Κατσακούλης αλλά και οι υπεύθυνοι του τομέα υγείας στην Ηλεία Τάκης Μυλωνόπουλος και Σωκράτης Σωτηρόπουλος, κατέγραψαν τα προβλήματα και επισήμαναν ότι δεν μπορεί ένα Νοσοκομείο να λειτουργεί με εξουθενωμένο προσωπικό και πως θα πρέπει το συντομότερο να ληφθούν τα μέτρα εκείνα που θα παρέχουν ασφαλή εργασία στους εργαζομένους και ασφαλή διάγνωση για τους Ηλείους ασθενείς.

«Η κατάσταση που επικρατεί στην υγεία σε επίπεδο Νομό εξαιτίας της έλλειψης πάρα πολλών ιατρικών ειδικοτήτων δε μπορεί να συνεχιστεί. Τελευταία είχαμε αρκετά κρούσματα, έως και θανάτους. Η κατάσταση είναι σ’ ένα κομβικό σημείο και θα πρέπει να διοχετεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να γίνουν προσλήψεις. Δεν μπορεί λοιπόν, ένα νοσοκομείο, παρά τις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών, να λειτουργεί σε αυτή τη βάση, δηλαδή να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν πολλές εφημερίες και να επιβαρύνουν την υγείας τους. Η τακτική με τους επικουρικούς ιατρούς αποτελεί προσωρινό «μπάλωμα», δε θεραπεύουν την κατάσταση και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος με τα κενά να εξακολουθούν να υπάρχουν. Εμείς λέμε ότι πρέπει να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία ώστε να εξυπηρετούν τους ασθενείς, παρέχοντας ταυτόχρονα ασφάλεια στο προσωπικό και για να γίνει αυτό απαιτείται πρόσληψη προσωπικού και όχι ημίμετρα. Την ίδια στιγμή, ένα μεγάλο ποσοστό ιατρών θα συνταξιοδοτηθεί και τότε τα κενά θα είναι ακόμα μεγαλύτερα. Κρούουμε λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου και για αυτό», επισήμανε η κ. Γεωργοπούλου Σαλτάρη, ενώ ερωτηθείς για τις άμεσες λύσεις που απαιτείται να δοθούν ώστε να προσφέρονται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους Ηλείους και πως αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της «συνένωσης δυνάμεων» τόνισε: «Παρακολουθούμε το θέμα των αναγκών αλλά δε μπορούμε να δώσουμε τώρα την απάντηση που χρειάζεται. Αυτό που υποστηρίζουμε είναι ότι το Νοσοκομείο του Πύργου σαφώς και θα πρέπει να καλύπτει Δευτεροβάθμια Υγεία και να είναι στελεχωμένο με προσωπικό που θα δουλεύει με συνθήκες ανθρώπινες. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορεί να γίνει αποξήλωση των Κ.Υ και της Ν.Μ Αμαλιάδας και να έρθουν εδώ οι γιατροί ώστε να στελεχωθεί μόνο ένα Νοσοκομείο. Εμείς λέμε ότι πρέπει να γίνουν διορισμοί μόνιμου προσωπικού. Αφήσαμε και διογκώθηκε αυτό το πρόβλημα, υποβαθμίστηκε το θέμα της υγείας στο νομό και τώρα λέτε «εσείς τι θα κάνετε;». Εμείς, θέλουμε διορισμούς για να δουλέψουν τα νοσοκομεία για τους εργαζόμενους και για τους πολίτες» κατέληξε η Βουλευτής Ηλείας.

Επαναπροσδιορισμός ρόλων

Στις δυσμενείς και εξοντωτικές συνθήκες που δουλεύει το προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου, αναφέρθηκε το μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Υγείας Τάκης Γεωργακόπουλος, υποστηρίζοντας πως αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν και όλοι οι Ηλείοι που απευθύνονται σε αυτό. «Αυτό το Νοσοκομείο, για να μπορεί να λειτουργεί για το ρόλο που του έχουνε χρεώσει, θα πρέπει να στελεχωθεί με όλες τις ειδικότητες στις κλινικές και τα εργαστήρια, πλήρως. Δεν είναι δυνατόν, να υπάρχουν, ένας, δυο ή και τρεις μόνον γιατροί σε κάθε κλινική, όταν αυτό το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά, και αναγκάζονται να δουλεύουν σε εξοντωτικά ωράρια. Υπάρχει και η νομοθεσία που προβλέπει πόσο ο κάθε γιατρός πρέπει να δουλεύει και επομένως αυτά θα πρέπει να τα λάβουν υπόψη τους όσοι σχεδιάζουν τις προσλήψεις ή την ανακοπή των προσλήψεων. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών των νοσοκομείων και από κει και πέρα, να στελεχωθεί η νοσηλευτική μονάδα Πύργου με όλο το απαραίτητο προσωπικό, όπως είναι αποτυπωμένο από τις υπηρεσίες και τον ίδιο τον Διοικητή».

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος και η θέση των υπόλοιπων νοσηλευτικών μονάδων και των Κέντρων υγείας στο σύστημα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρέπει να κλείσει καμία υγειονομική μονάδα. Αντιθέτως, να στελεχωθούν όλες και να λειτουργούν ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε περιοχής.Καταλήγοντας, δήλωσε πως οι πιστώσεις που διατίθενται από το υπουργείο δεν μπορούν να καθορίζουν το πώς θα γίνει η ιατρική και πως η ίδια η ιατρική και οι υγειονομικές ανάγκες, θα πρέπει να προσδιορίζουν κάθε φορά ποιες θα είναι οι πιστώσεις για να μην πεθαίνει ο κόσμος.

Κική Κολοβέρου

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα