Menu
 Έφυγε χθες ξαφνικά από την ζωή ο Αμαλιαδίτης Ν. Ζαφειρόπουλος

Έφυγε χθες ξαφνικά από τ…

Το «Ρετρό» έχασε τ...

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σύλλογος  Δασκάλων  Πύργου

Έκτακτη Γενική Συνέλευση …

Αύριο Τετάρτη ο Σύ...

Tα επιμελητήρια θα μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για τα Leader

Tα επιμελητήρια θα μπορού…

Δημοσιεύθηκε στο δια...

«Αρχαία Ολυμπία, θαλάσσιος και παράκτιος τουρισμός- Λιμάνι Κατακόλου»

«Αρχαία Ολυμπία, θαλάσσιο…

Διήμερο συνέδριο σ...

Ελιά Ελιά και Μπένι βασιλιά!

Ελιά Ελιά και Μπένι βασιλ…

  –Λοιπόν Σόλων, σή...

Αναζητούνται  οι πηγές χρηματοδότησης

Αναζητούνται οι πηγές χρ…

Προ ειλημμένων απο...

Χριστουγεννιάτικο παζάρι για τα αδέσποτα!

Χριστουγεννιάτικο παζάρι …

Μέχρι τις 15 Δεκέμ...

Εθελοντική αιμοδοσία στο ΚΤΕΛ Ηλείας

Εθελοντική αιμοδοσία στο …

Δεύτερη φορά αιμοδ...

Με στόχο το νέο σχολικό έτος!

Με στόχο το νέο σχολικό έ…

Αυτοψία διενήργησε χ...

Νέα διοίκηση στο σύλλογο γονέων του 3ου Λυκείου Πύργου

Νέα διοίκηση στο σύλλογο …

Συγκροτήθηκε την περ...

Ευκαιρίες

Ευκαιρίες

Πολλά είναι τα χρη...

Ειδική προβολή για τα Δικαιώματα ενάντια στην Έλλειψη Ανοχής

Ειδική προβολή για τα Δικ…

16ου Διεθνούς Φεστ...

ΜΟΔ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Παρασκευή… ξανάρχεται η «μαύρη χήρα»!

ΜΟΔ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Παρασκευή……

Για την Παρασκευή ...

Χωρίς μεσάζοντες

Χωρίς μεσάζοντες

Τη συζήτηση σχετικ...

Προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης σε πολύτεκνους

Προσφορά ειδών πρώτης ανά…

Από την οργάνωση Η...

Ηλ.Βαρθολομιού- Μυρσιναϊκός 1-0:«Καθάρισε» ο Τσελεπής

Ηλ.Βαρθολομιού- Μυρσιναϊκ…

Έπειτα από ένα μοι...

Prev Next
A+ A A-

Λαμπερή, γεμάτη χαμόγελο και αισιοδοξία η Τελετή λήξης

(Η πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Celine Ravenel παραδίδει το Βραβείο Σκηνοθεσίας Ταινίας Μεγάλου Μήκους στον Bernd Sahling για την ταινία του Τα «πάνω-κάτω».)

Στο 1ο Λύκειο Πύργου το βραβείο «Νίκος Καβουκίδης» που του χρόνου θα γυρίσουν μαζί του ταινία

(Ο Stephan Apelgren έστειλε βίντεο με τις ευχαριστιες του)

Το φιλμ «Εσκίλ και Τρινιντάντ», του Stephan Apelgren από τη Σουηδία, κέρδισε κοινό και Κριτική επιτροπή στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, αφού πήρε το βραβείο Καλύτερης ταινίας.

Στην λαμπερή τελετή λήξης του διαγωνιστικού μέρους  που έγινε το Σάββατο το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχίας για το Φεστιβάλ και την camera zizanio, σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα και φουαγιέ,  ανακοινώθηκαν και παραδόθηκαν τα βραβεία στους νικητές. Μάλιστα για πρώτη φορά φέτος, παρόντες ήταν πολλοί από τους βραβευμένους, σκηνοθέτες, παιδιά και εκπρόσωποι σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν μια βραδιά ελπίδας, δημιουργίας, αισιοδοξίας, χαμόγελου, ότι ακριβώς λείπει τούτον τον καιρό από τη ζωή μας, από την ζωή των παιδιών που ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές.

Από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς όπου στην κυριολεξία η συγκεκριμένη ομάδα αποθεώθηκε, ήταν η απονομή του βραβείου «Νίκος Καβουκίδης» στο 1ο Λύκειο Πύργου  «Ίσως υπάρχει ελπίδα». στην κατηγορία 17-20, που στην επόμενη διοργάνωση θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει μια ταινία γυρισμένη με άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό προσφορά του γνωστού σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή.

Την εκδήλωση άνοιξε η τοπική μπάντα «Πασπαρτού» που έπαιξε και ερμήνευσε συμβολικά το «Sweet sixteen» του Μπίλι Αϊντολ για τα 16 χρόνια του Φεστιβάλ και τραγούδησε και στην συνέχεια αγαπημένα κομμάτια. Μελωδικό χρώμα έδωσε και η Παιδική Χορωδία Κατακόλου, όπως και η Ομάδα του Πολυφωνικού Εργαστηρίου και Γκρεκάνικου Τραγουδιού με μια εξαιρετική παρουσίαση, ενώ το δικό τους στίγμα έδωσαν τα «ζιζάνια» μικρής ηλικίας που έκαναν και τις απονομές των βραβείων, ένα πραγματικά ευρηματικό κομμάτι της τελετής.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Δήμητρα Ακριώτου από την ΕΡΤ, όπως πάντα εδώ και 16 χρόνια, ενώ παρευρέθηκαν εκτός των άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας που είναι και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ και ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος. Μάλιστα ο δήμαρχος εξέφρασε την λύπη του για την κατάσταση που βρισκόταν η πόλη όλο αυτό το διάστημα με τα σκουπίδια, αλλά τόνισε ότι δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα της πόλης του Πύργου και ζήτησε ως άνθρωποι του σινεμά, να διαγράψουν από το μυαλό και την καρδιά τους την ασχήμια και να κρατήσουν την ελπίδα τους για  μια νέα Ελλάδα σε έναν καλύτερο κόσμο.

Από την πλευρά του ο κ. Καφύρας μίλησε από καρδιάς με πολύ ζεστά λόγια, δήλωσε και τώρα και πάντα θερμός υποστηρικτής του Φεστιβάλ και τόνισε ότι πρέπει να  γίνει πράξη η υπόσχεση για τη θεσμική αναγνώρισή και κατοχύρωση του  ως «εθνικό», ώστε να αποκτήσει την πλήρη στήριξη της Πολιτείας. «Ως πρόεδρος του Φεστιβάλ επιβεβαιώνω πως κλείνουμε το επόμενο ραντεβού μας για του χρόνου. Θα είμαστε όλοι εδώ, να είστε βέβαιοι όλοι. Το φεστιβάλ θα συνεχίσει να γίνεται στον τόπο  που γεννήθηκε και να δίνει ζωντάνια στα παιδιά μας.»!

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου- φωτο Γιάννης Σπυρούνης

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα